SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECENİN SANATKARLARI

BÜYÜKÇEKMECENİN SANATKARLARI
Bu haber 09 Mayıs 2014 - 6:12 'de eklendi ve 434 views kez görüntülendi.

HALK AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNİN YILSONU SERGİSİ
Büyükçekmeceli kadınların yapmış olduğu, el emeği göz nuru eserler sergilendi.’Sandıktan Gelen Mutluluk’ temalı sergi beğeni topladı.
BU SERGİ GÖRÜLMEYE DEĞER
Bazılarının ticarete dönüştürmek, bazılarının çeyizlik için hazırladıkları eserler adeta birbirleriyle yarıştı. Işıl ışıl kolyelerden rengarenk küpelere, işlemeli hediyelik eşyalardan dantellere kadar her şeyin düşünüldüğü sergide genç kızların hayali olan gelinlik de unutulmadı. Nostaljik müzikler eşliğinde sergilenen el emeği göz nuru eserler tarihi kervansaraya ayrı bir renk kattı.
AKGÜN: “10-80 YAŞ ARASINDA KURSİYERLERİMİZ VAR”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı sergide, Mustafa Kemal Atatürk köşesi de unutulmadı. Sergide Türkiye Cumhuriyeti Tapu Senedi simgesel olarak gösterilirken Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Nutuk kitabı büyük beğeni topladı. Binlerce öğrencinin kursiyer olarak diplomalarını alacaklarını ve mezun olacaklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 ile 80 yaş arasında değişen kursiyerlerin İstanbul’un çeşitli semtlerinde eserlerini satarak aile bütçesine katkı sağladığını dile getirdi. Kursiyerlerin seramik, çeyiz gibi atölyeler açtığını belirten Başkan Akgün, 114 branşta yaklaşık 60 hocayla birlikte 24 ayrı merkezde eğitim verdiklerini söyledi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA