SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE’NİN GÜNDEMİ FESTİVAL

BÜYÜKÇEKMECE’NİN GÜNDEMİ FESTİVAL
Bu haber 24 Temmuz 2015 - 8:00 'de eklendi ve 383 views kez görüntülendi.

YAKLAŞAN FESTİVALİN HAZIRLIKLARI GÖZDEN GEÇİRİLDİ
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başlamasına sayılı günler kala organizasyonun kusursuz gerçekleşmesi için yapılan tüm hazırlıklar titizlikle yeniden gözden geçirilildiği toplantıda konuştu.
DR. HASAN AKGÜN: “FESTİVALİN BAŞARISI SINIRLARIMIZI AŞTI”
Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Dr. Hasan Akgün, festival icra komitesi, görevli belediye personeli, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, festival gönüllüleri ve rehber katıldı. Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başarılarının ülke sınırlarını aştığını belirterek; “Büyükçekmece festivali artık tüm ülkede benimsendi. Çünkü başarısı sınırlarımızı aşmıştır. Cannes denince nasıl akla nasıl ki film festivali geliyorsa Büyükçekmece denince de akla ilk gelen kültür ve sanat festivali olacaktır” dedi.
HEDEF: “DÜNYA KENTİ BÜYÜKÇEKMECE”
Başkan Akgün konuşmasında, “Bütün davamız bu kültür ve sanat faaliyeti ile şehrimizi bir dünya kenti yapmaktır. Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaktır. Gençliğimizin kültürel ve sportif faaliyetlerde dünya gençliği ile daha yakından temas kurmasını sağlamak, çocuklarımızı ileriye dönük daha güçlü bir Büyükçekmece için hazırlamaktır. Bugüne kadar gördük ki, 10 yaşındayken festivalle tanışan çocuklarımız bugün 25 yaşında gençler olarak halen festivalin içinde yer alıyor.”
“FESTİVALİN YANI SIRA YEREL HİZMETLEDE DE YOĞUN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Büyükçekmece Belediyesi’nin festival dışında da tüm hizmetlerini eksiksiz sürdürdüğünü kaydeden Başkan Akgün; “Büyükçekmece Belediyesi sadece festival işiyle de uğraşmıyor. Örneğin bu sene yol konusunda bir rekora gidiyoruz. Yaklaşık 100 bin ton asfalt döküyoruz. Bir çok ana arter ve yollar açılacak. Çok kısa zamanda bunları da göreceksiniz. Pınartepe’de, Kumburgaz’da, Celaliye’de, Kamiloba’da, Çakmaklı’da, Güzelce taraflarında yol sıkıntılarımız vardı. Gece gündüz sürdürdüğümüz çalışmalarla bu hizmetlerimizi de sürdürmekteyiz. Yani festival denince diğer hizmetlerin aksatıldığı anlamına gelmez. Festival bütün hizmetlerimizin içerisinde toplumun kültür, sanat faaliyeti olarak ortaya koyduğumuz sosyal ve kültürel faaliyettir. Belediye hizmetleri içerisinde de yüzde 5’lik bir yer tutar yada tutmaz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA