SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE’DE PALMİYE ZAMANI

BÜYÜKÇEKMECE’DE PALMİYE ZAMANI
Bu haber 04 Temmuz 2015 - 14:36 'de eklendi ve 1.566 views kez görüntülendi.

MİMARSİNAN SAHİLİNE PALMİYE AĞAÇLARI DİKİLİYOR
Mimarsinan sahili palmiyelerle farklı görünüm kazanacak.
Büyükçekmece Belediyesi, Mimarsinan sahil yolu düzenleme çalışmaları kapsamında 250 adet palmiye ağacı dikti.
ÖRNEK BİR SAHİL YOLU PROJESİ
İstanbul’un kesintisiz en uzun sahil yolu projesi olarak hayata geçirilen Mimarsinan Sahil Yolu Projesinde sona yaklaşıldı.
300 ADET PALMİYE AĞACI DİKİLİYOR
image
Proje kapsamında geçtiğimiz yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bababurnu’na dikilen 50 adet palmiye ağacının ardından bu hafta da sahil yoluna 250 palmiye ağacı daha dikildi. Mimarsinan Sahil Yolu boyunca dikilen palmiye ağaçları bölgeye farklı bir güzellik katarken, toprak tesviyesi ve bitki dikim çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Dönem dönem sürdürülecek ağaç dikim çalışmalarıyla bölgeye farklı türlerden onbinlerce ağaç daha dikilecek.
DR. HASAN AKGÜN: “BU PROJE İSTANBUL’UN AKCİĞERİ OLACAK”
Mimarsinan Sahil Yolu Projesi çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projede sona gelindiğini belirterek; “Bu projeyle Mimarsinan Bababurnu’ndan Gürpınar burnuna kadar 14 kilometrelik kesintisiz bir sahil şeridi oluşturacağız. Hedeflediğimiz sahil yolunu büyük ölçüde tamamladık. Son olarak ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sahil yolu boyunca 250 adet palmiye ağacı diktik. Mimarsinan Sahil Yolu ve 255 bin metrekarelik Büyük Atatürk Parkı projeleri kapsamında bölgeye farklı türlerden onbinlerce ağaç dikeceğiz. Bu bölge aynı zamanda da İstanbul’un akciğerleri olacak” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA