SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE’DE DURMAK YOK

BÜYÜKÇEKMECE’DE DURMAK YOK
Bu haber 21 Mart 2014 - 12:42 'de eklendi ve 419 views kez görüntülendi.

BAŞKAN HASAN AKGÜN KÜLTÜR VE SANATA BİR HALKA DAHA EKLEDİ
– Nejat Uygur’un İsmi Tepecik’te Ölümsüzleşti
– Kurdeleyi Çocuklarla Birlikte Kesti
Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tepecik Nejat Uygur Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi büyük bir coşkuyla hizmete açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti.
AKGÜN NEJAT UYGUR’U MİNNETLE ANDI
Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Nejat Uygur’un adının verildiği Tepecik Nejat Uygur Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. El sanatlarından, dersliklere, spor merkezlerinden kütüphaneye kadar birçok kültürel ve sanatsal faaliyetin icra edileceği merkezin açılışını gerçekleştiren Başkan Akgün, Nejat Uygur’un Türk sanatına büyük katkılar sunan bir sanatçı olduğunu belirtti.
SANATA ADANAN BİR ÖMÜR
Başkan Akgün, “Nejat babayı herkes seviyordu. Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden birisiydi. Türk sanat hayatına çok büyük emeği geçmiş, ömrünü sahnelerde tüketmiş bir büyüğümüz, bir üstad. Kültür merkezine adını vererek bize yakışanı yaptık.” dedi. Sözlerine devam eden Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak Nejat Uygur’un eşi Necla Uygur’u eşine son zamanlarında verdiği destekten dolayı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yılın kadını seçtiklerini söyledi.
AKGÜN: “AMACIMIZ DAHA ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM”
Merkezin açılışını çocuklarla birlikte yapan Başkan Akgün, daha sonra merkezi gezerek yapılan çalışmaları inceledi. Şimdiden merkezde yapılacak eğitimlere 1100 kişinin kayıt yaptırdığını söyleyen Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi’nin asli görevi olmamasına rağmen eğitim davasına devam edecek. Okul yapmayı, okulların eksiklerini gidermeyi birinci görev olarak hep saydık. Bizim amacımız çocuklarımızın daha aydın daha çağdaş yetişmesidir.” diye belirtti

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA