SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE’DE 30 YILLIK GELENEK

BÜYÜKÇEKMECE’DE 30 YILLIK GELENEK
Bu haber 20 Haziran 2015 - 16:09 'de eklendi ve 937 views kez görüntülendi.

İLÇEDE RAMAZAN BEREKETİ COŞKU VE PAYLAŞIMA DÖNÜŞÜYOR
30 yıldır kesintisiz olarak mahalle iftarlarını sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan’ın ilk iftarını Fatih Mahallesi Kuba Camii avlusunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
BAŞKAN AKGÜN İLK İFTARDA KONUŞTU
image
Kuba Camii avlusunda gerçekleşen Ramazan ayının ilk iftarında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ramazan’ın ve İslam dininin zenginliğini, bereketini, güzelliğini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
BELEDİYENİN İFTARINA YOĞUN KATILIM
image
2 binin üzerinde vatandaşın katıldığı iftar yemeği öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Yüce Allah’a şükürler olsun bu yıl yine burada sizlerle birlikte iftar sofrasında buluşmayı bizlere nasip etti. Bugüne kadar 30 yıldan beri yapmış olduğumuz bu sosyal faaliyette şunu gördük. Aynı mahallede, aynı sokakta yaşamış olmanıza rağmen uzun zaman bir birinizi görmemiş olabilirsiniz. Belki selamlaşma fırsatı bile bulamadığınız olmuştur. İşte bu akşam hep birlikte buradayız ve Ramazan’ın bizleri bir araya getiren bu güzelliğini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
BAŞKAN AKGÜN’DEN PAYLAŞIM ÇAĞRISI
Ramazan ayı sonuna kadar 100 bine yakın Büyükçekmeceli ile mahalle iftarlarında bir araya geleceklerini belirten Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu mübarek günlerde çevrenizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da unutmayın. Bu iftar sofralarının fakiri zengini yoktur. Dini ve mezhebi ne olursa olsun o da bizi ilgilendirmez. Ramazan ayında biz sadece İslam dininin zenginliğini, güzelliğini, bereketini yaşamaya ve yaşatmaya çalışmalıyız. Allah ömürlerinize, gönlünüze, cebinize bereket versin. Allah oruçlarınızı ve bütün ibadetlerinizi kabul etsin.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA