SON DAKİKA

Haberertesi

BÜYÜKÇEKMECE KIBRIS İŞBİRLİĞİ

BÜYÜKÇEKMECE KIBRIS İŞBİRLİĞİ
Bu haber 07 Aralık 2014 - 19:51 'de eklendi ve 479 views kez görüntülendi.

BAŞKAN HASAN AKGÜN VE HEYETİNE KIBRIS BELEDİYELERİ KUCAK AÇTI
KKTC’de temaslarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, buradaki belediye başkanları ile deneyimlerini paylaştı. KKTC’nin belediyecilik tarihi kadar Akgün’ün deneyimi olduğunu belirten başkanlar; “Başkan Akgün sadece Türkiye değil, KKTC için de büyük bir şanstır” yorumunu yaptılar.
Başkan Akgün, Kıbrıs’taki belediye başkanları tarafından büyük bir sevgi ve umutla karşılandı.
BÜYÜKÇEKMECE HEYETİ KKTC BELEDİYELER BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
image
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcılarından oluşan bir heyetle KKTC’de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya gelen Başkan Akgün, buradaki görüşmenin ardından KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli’yi makamında ziyaret etti.
Başkan Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet burada çok sayıda belediye başkanı tarafından coşkuyla karşılandı. Akgün’ü Kıbrıs’ta görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, bütün belediye başkanları adına konuştuğunu belirterek şunları söyledi:
“HASAN BAŞKAN BİZE UMUT VE CESARET VERDİ”
image
“Bizim buradaki bütün belediyecilik tarihimiz kadar, Dr. Akgün’ün belediyecilik deneyimi var. Daha önce de Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ne gelen Başkan Akgün’ün bize büyük katkıları oldu. Bize her zaman yol gösterdi. Bu gelişinde de belediyelerimize umut ve cesaret verdi.”
İŞBİRLİĞİ VE KARDEŞ BELEDİYECİLİĞİN DEVAMINI İSTEDİLER
Aralarında Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş olan belediyelerinin başkanlarının da olduğu toplantıda söz alan belediye başkanları, Dr. Akgün’e bu zamana kadar Kıbrıs’a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, desteklerinin devamını beklediklerini belirttiler.
KKTC Belediyeler Birliği Asbaşkanı ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal konuşmasında, Başkan Akgün’den projeler konusunda destek beklediklerini belirtti. Işısal, “Duayen Başkan Dr. Hasan Akgün’den hizmet ve yardımlarını sürdürmesini bekliyoruz. Sayın başkanın örnek belediyecilik anlayışı her zaman için bizlere yol göstermiştir bundan sonra da gösterecektir” ifadesini kullandı.
HASAN AKGÜN: “KIBRIS HEPİMİZİN MİLLİ MESELESİDİR”
Belediye başkanlarının taleplerine de cevap veren Başkan Akgün, Kıbrıs belediyelerine elinden gelen her türlü yardım ve desteğini vereceğini söyledi. “Kıbrıs meselesi hepimizin milli meselesi” diyen Akgün; “Buradaki belediyelerin sorunları benim de sorunumdur. Anayurttaki bütün gücümüzü buradaki kardeşlerimiz için de kullanacağız” diye konuştu.
Dr. Akgün İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun çevre ve sahil düzenlemesi projesi için destek talebine de olumlu cevap verdi. Başkan Akgün, çok kısa sürede gereken projenin hazırlanarak İskele Belediyesi’nde bu yönde destek verileceğini söyledi
“AKGÜN!’DEN GÜÇ ALIYORUZ”
Başkan Akgün Lapta ve Güzelyurt belediye başkanları ile de ayrı ayrı görüştü. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, “Başkan Akgün hepimizin hocası. Sadece Anavatan Türkiye için değil, Kıbrıs için de büyük şanstır” diye konuştu.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise, Kıbrıs’ta belediyelerin Dr. Akgün’den öğreneceği çok şey olduğunu belirterek; “Biz de kendisinden hem yeni şeyler öğreniyoruz, hem de duayen Başkan Akgün’den kuvvet alıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA