SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜ’NDE YEŞİL SEFERBERLİK

BEYLİKDÜZÜ’NDE YEŞİL SEFERBERLİK
Bu haber 15 Kasım 2014 - 20:06 'de eklendi ve 477 views kez görüntülendi.

4 BİN ÇOCUKLA 4 BİN AĞAÇ DİKİLECEK…
“Fidandan ağaca, ağaçtan ormana” dönüşecek yeşil bir Beylikdüzü için harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, yeni okula başlayan 4 bin ilkokul öğrencisine birer ağaç hediye ediyor. Gürpınar Atmaca Deresi Mevkii’nde toplanan öğrenciler, ellerine kazma küreği alarak ağaç dikimini neşeyle gerçekleştirdi. Gençler, aynı zamanda diktikleri ağaçlarla selfie de çekti.
ÖĞRENCİ VE VELİLER AĞAÇ DİKTİLER
12-20 Kasım tarihleri arasında sürecek olan Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “Ağaçlandırma Etkinliği”nin ilk günü, Gürpınar Atmaca Deresi Mevkii’nde çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla başladı. Toplamda 53 bin 646 m2’lik alanın ağaçlandırılacağı kampanya boyunca tam 4 bin öğrenciye 4 bin ağaç hediye edilecek. Kasım ayında ağaçlandırılacak 18 bin m2’lik alana 420 adet yetişkin ağaç ve 2 bin 220 adet ağaç, ağaççık, çalımsı bodur bitki dikilecek. Kalan 21 bin 646 m2’lik alana ise 21-26 Mart Dünya Orman Haftası’nda ağaçlandırılma yapılacak.
“Doğaya Karşı Sorumluyuz”
Ağaçlandırma Etkinliği’nde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Doğan, “Ağaçlandırma kampanyamız sürekli hale gelecek. Her yıl ilkokula yeni başlayan öğrenciler ağaçlarını kendi elleri ile dikecek ve daha sonra da takipçisi olacaklar. Bugün ayrıca Dünya Çocuk Kitapları Günü dolayısıyla da doğayla ilgili bilgiler olan kitaplar sizlere hediyemiz olacak. Doğaya karşı sorumluluğunuzu küçük yaştan itibaren yerine getirmeye başlayacağınızı biliyorum” dedi.
“İlk Kez Ağaç Dikiyoruz”
image
Konuşmanın ardından ellerine aldıkları kazma ve kürekle ağaç dikimine başlayan minik çocuklar, çevre bilinci kazanmak için önemli bir adım atmış oldu. Minik öğrencilere yardım eden gençler ise diktikleri ağaçların yanında selfie çektirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Başkan Yardımcısı Emel Turan ve belediye meclis üyeleri de ağaç dikimine yardımcı oldu. Alandaki öğrenciler ise kampanya hakkında, “Gün geçtikçe çölleşen dünyada böyle güzel bir etkinliği hayata geçiriyoruz. Burada doğa ile iç içeyiz. Ağaç dikmek çok anlamlı bir duygu. İlk kez dikiyoruz. Çok iyi vakit geçiriyoruz. Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştular.
AĞAÇLANDIRMAYA KATILAN OKULLAR
Beylikdüzü Belediyesi Ağaçlandırma Etkinliği’ne ilçede bulunan Baki Gündüz, Gürpınar 75. Yıl, Cumhuriyet, Fatma Şensoy, Kavaklı, Gürpınar Azime Yılmaz, Gürpınar Yeşilkent, Şehit Bilal Özcan, Neşe Sever, Çağdaş Yaşam Prof. Ahmet Merdivenci, Yakuplu, TOKİ Mehmet Akif İlkokulları öğrencileri 60’ar kişilik gruplarla katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA