SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜ’NDE BASIN BAYRAMI

BEYLİKDÜZÜ’NDE BASIN BAYRAMI
Bu haber 26 Temmuz 2015 - 10:12 'de eklendi ve 420 views kez görüntülendi.

BAŞKAN İMAMOĞLU: “BASIN TOPLUMUN EN ÖNEMLİ HABER ALMA KAYNAĞIDIR”
Türk basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak kutlanan Basın Bayramı nedeniyle yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın özgürlüğünün gelişmiş bir toplum olma yolundaki önemine değinerek, “Basın toplumun en önemli haber alma kaynağıdır. Vazifenizi yaparken sesinizin kısılmadığı ortamlarda mesleğinizi sürdürmenizi diliyorum” diye konuştu.
KOKTEYL SONRASI TEKNE GEZİSİ
image
Beylikdüzü Belediyesi, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bölgede gazetecilik yapan yerel basın mensuplarını ağırladı. Beylikdüzü sahilinde yer alan West İstanbul Marina’da düzenlenen programda önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen basın mensupları, daha sonra düzenlenen tekne gezisine katılarak Beylikdüzü’nü ve yapımına başlanan ve başlanacak olan proje alanlarını bire bir gözlemleme imkânı buldu. Programa, Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Ömer Şatır, CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, Başkan Yardımcısı Emel Turan da eşlik etti.
“MESLEĞİNİZİ SÜRDÜRÜRKEN SESİNİZİN HİÇBİR ZAMAN KISILMAMASINI DİLİYORUM”
Basın özgürlüğüyle ilgili önemli mesajların verildiği programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Basın toplumun haber alma açısından en önemli kaynağıdır. Bugün ülkemizde gazetecilik yapmak çok zor. Mesleğini bırakmak zorunda kalan, sesi kısılan, kaleminin önüne engel koyulan gazeteciler var” diyerek basın mensuplarının mesleki ilkelerine dayanarak özgürce mesleklerini ifa edebilmesini yürekten dilediğini söyledi.
“Gelişmişlikte Basın Özgürlüğü Önemli Bir Kriterdir”
Toplumda gelişmişlik düzeyinin ölçümünde basın özgürlüğünün önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Ne yazık ki Türkiye, hapiste olan gazeteci sayısıyla Dünya birincisi. Gelişmişlik sadece ekonomiyle ölçülmez. Özgürlük, kültür, sanat, eğitim gibi kavramlara verilen değerle de ölçülür”
şeklinde konuştu.
TEKNE GEZİSİNDE İLÇE DENİZDEN TANITILDI
Gazetecilerin katıldığı tekne gezisinde ilçenin 14 kilometrelik sahil şeridinde başlayan dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA