SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜ DAHA YEŞİL OLACAK

BEYLİKDÜZÜ DAHA YEŞİL OLACAK
Bu haber 02 Temmuz 2014 - 12:49 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

KENT’TE AĞAÇ DİKME SEFERBERLİĞİ
Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşiliyle ön plana çıkan ilçe Beylikdüzü’nün bitki örtüsünü çeşitlendiriyor. Kent estetiğine katkı sağlamak için harekete geçen belediye ekipleri, ilçenin iklim ve toprak yapısına uygun türdeki çınar, akçaağaç, dişbudak, ıhlamur, çitlembik ve at kestanesi gibi anıtsal ve kalıtsal ağaçların dikim çalışmalarını sürdürüyor.
GELECEK İÇİN YEŞİL BEYLİKDÜZÜ
Kentlerin gelişim yönünü belirleyen faktörlerden biri olan kent içi ağaçlandırma çalışmalarına hız veren Beylikdüzü Belediyesi, yeşil Beylikdüzü’nün çevre sağlığına büyük önem veriyor. Özellikle planlı kent bilincinin ve estetik anlayışın oluşturulabilmesinde cadde, bulvar ve refüjlerde yapılan ağaçlandırma uygulamaları ile peyzaj düzenlemelerine ağırlık veren ekipler, ilçenin ihtiyacı olan bölgelerdeki çalışmaları hızlandırıyor.
“DOĞRU YERE DOĞRU AĞAÇ SEÇİMİ”
“Doğru yere doğru ağacı dikmek için çalışıyoruz” diye Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, en son Yakuplu Mahallesi Osmangazi Caddesi’nde bulunan kaldırım alanlarına doğu yetişkin çınar ağaçları dikti. Ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirten yetkililer; ilçeyi çınar, akçaağaç, dışbudak, çitlembik, ıhlamur ve at kestanesi gibi ağaç türleri ile donatarak yeşili koruyacaklarını ifade etti.
BAŞKAN İMAMOĞLU: “BEYLİKDÜZÜ ÖRNEK İLÇE OLACAK”
Kentlerin doğal elemanları olarak ön plana çıkan kent içi cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin ekolojik koşullarına uyum sağlayacak türlerin Beylikdüzü’nde yaygınlaştırılarak, vatandaşların ilçede sağlık için yaşamalarına katkıda bulunacaklarını kaydetti. İmamoğlu; kent içi tasarımında ağaçların çok önemli olduğunu ifade ederek, “Beylikdüzü koruluk alanlarıyla, yaşam vadisiyle, park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir ilçe olacak” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA