SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNE DERS!

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNE DERS!
Bu haber 18 Mart 2014 - 15:30 'de eklendi ve 553 views kez görüntülendi.

PEŞKEŞ GİBİ İHALEDE GERİ ADIM ATTILAR
AKP’li Beylikdüzü Belediyesi’nin 8 adet yeşil alanın 3 yıllığına büfe ve çay bahçesi olarak kiraya verilmesi için düzenlediği ihale, CHP’li ve MHP’li encümen üyelerinin çabaları ve kamuoyunun tepkisiyle iptal edildi.
İHALE VE ENCÜMEN TOPLANTILARI İPTAL EDİLDİ
AKP’li Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü’ndeki 8 adet yeşil alanın 3 yıllığına büfe ve çay bahçesi olarak kiraya verilmesi için düzenlediği ihale, CHP’li ve MHP’li encümen üyelerinin “etik olmadığı ve kamu yararı gözetmediği” şeklinde iptali yönünde verdiği dilekçeyle iptal edildi. Encümen’de 30 Mart’ta kadar bir daha encümen toplantısı yapılmaması kararı da alındı.
SEÇİME 12 GÜN KALA PEŞKEŞ GİRİŞİMİ
Söz konusu yeşil alanların insanların nefes alacağı kamusal alanlar olarak bila bedelle amacı dışında kullanılmamak üzere kamuya terk edildiğini ifade eden CHP’li ve MHP’li encümen üyeleri, halka ait yeşil alanların seçime 12 gün kala alel acele peşkeş çekilmeye çalışıldığına dikkat çekerek daha önce kötü emsallere örnek olan ihale ile verilen yeşil alanların halinin ortada olduğunu kaydettiler.
KAMUOYU DESTEĞİ İLE GELEN BAŞARI
Yerel Seçimlere yalnızca 12 gün kala adeta “yangından mal kaçırır gibi” açılan ihaleye, 4’ü atanmış memurlardan, 3’ü CHP’li ve MHP’li seçilmiş belediye meclisi üyelerinden oluşan 7 kişilik Belediye Encümeni’nde seçilmişlerin karşı oylarına rağmen, atanmışların oyları ile onay verildiğine dikkat çeken CHP Beylikdüzü Meclis Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, ihaleyi durdurmak için büyük çaba sarf ettiklerini ve kamuoyunun desteğiyle başarılı olduklarını ifade etti.
AKP’Lİ BAŞKAN HALKI DEĞİL RANTI DÜŞÜNÜYOR
Demirtaş, şöyle devam etti; “Bu ihalenin şaibeli olduğunu düşündüğümüz için durdurulması yönünde çaba sarf ettik. Bu ihaleler ile ilgili söylentiler ilçemizde ayyuka çıkmıştır. AKP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un çeşitli derneklere yer tahsis etme sözü verdiği, bedava yer tahsisi yasal olmadığı için düşük bedelle kiralama yoluna gideceği konuşulmaktadır. Yusuf Uzun bu iddialara yanıt vermelidir. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan oranı ile her fırsatta övünen Belediye Başkanının, yerel seçimlere kısa süre kala yeşil alanları rantiyeye teslim etme çabası, halkı değil rantı düşündüğünü açıkça göstermektedir”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA