SON DAKİKA

Haberertesi

BERBEROĞLU ZAMAN GAZETESİNDE

BERBEROĞLU ZAMAN GAZETESİNDE
Bu haber 03 Eylül 2015 - 7:21 'de eklendi ve 1.137 views kez görüntülendi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ BASIN KURULUŞLARINI ZİYARET EDİYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi medya üzerindeki baskıları incelemek üzere kurulan ve milletvekillerinden oluşan komisyonun üyeleri Enis Berberoğlu ve Eren Erdem Zaman Gazetesi’ni ziyaret etti.
ENİS BERBEROĞLU: “BASKIYA DİRENENLERİ ZİYARET EDİYORUZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, İpek Medya Grubuna yönelik polis baskınına tepki göstererek, “CHP olarak medya özgürlüğü konusunu namus meselesi haline getirdik. Yaptığımız ziyaretler ise, baskı rejimine, sivil darbeye karşı savaş veren medya kuruluşlarına yapılan ziyaretlerdir.” dedi.
EREN ERDEM İLE BİRLİKTE ZAMAN GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ
image
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile birlikte Zaman gazetesini ziyaret eden Enis Berberoğlu, ziyaretin ardından Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile birlikte kameraların karşısına geçti. Ziyarette Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış ve Zaman gazetesi yazarı Sevgi Akarçeşme de yer aldı.
“GÖRÜŞMELERİ GENEL BAŞKANA AKTARACAĞIZ”
Ziyaret hakkında bilgi veren Berberoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Medyaya Baskıları İzleme Komisyonu adına ikinci günde Zaman gazetesini ziyaret ettik ve kıymetli dostum, eski meslektaşım Ekrem Dumanlı ve ekibiyle çok faydalı görüşmeler yaptık. Eren Erdem bey aynı komisyonda. Taraf gazetesini de Barış Yarkadaş ziyaret etti. Buradan da Yurt ve Birgün gazetelerini ziyaret edeceğiz ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde iki günlük temaslarımızın sonuçlarını Sayın Başkan ve yönetim kuruluna aktaracağız.” Dedi.
“TOPLUMUN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK EDİLİYOR”
“Bu ziyaret bizim için anlamlı.” diyen Berberoğlu, “Çünkü bu binada yine kıymetli dostum Ekrem Dumanlı’ya medyaya baskı kapsamında örnek teşkil edebilecek şekilde gözaltına alındı. Gazetenin matbaası alındı. Tam olarak bizim komisyonun tarif etmek istediği anayasal suç her ne ise burada 8 ay önce işlendi. Devamında yine kardeş bir kuruluşun üst düzey yöneticisi Hidayet Karaca gözaltına alınıp tutuklandı. 8 aydır hapis yatıyor.” ifadelerini kullandı.
ENİS BERBEROĞLU: “ÖZGÜR MEDYA DEMOKRASİNİN TEMEL UNSURU”
Komisyon hakkında bilgi veren Berberoğlu, şunları söyledi: “Komisyonumuzun ana amacı; medya üzerinde dolaylı ya da dolaysız yasal bahanelerle baskı kurularak tek tip, tek renk ulul emre itaat eden toplum yaratılmasını engellemektir. Bunun en kolay yolu da medyayı ele geçirmektir. Bu iktidar da bu işte mahirdir. Daha önce çalıştığım kuruluşta başıma gelenleri ben biliyorum. CHP olarak bu meseleyi namus meselesi haline getirdik. Özgür medyanın, demokrasinin ne kadar vazgeçilmez bir unsur olduğunun gayet farkındayız. Önümüzdeki 60 günde bu iktidarın yapabileceği, cüret edebileceği hamlelerin yavaş yavaş ip uçlarını toplamaya başladık. Bu ziyaretler de zaten cephede savaş veren, baskı rejimine, sivil darbeye karşı savaş veren, direnen medya kuruluşlarına yapılan ziyaretlerdir.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA