SON DAKİKA

Haberertesi

BAKIRKÖYLÜ ÇOCUKLAR ANITKABİRDE

BAKIRKÖYLÜ ÇOCUKLAR ANITKABİRDE
Bu haber 29 Nisan 2014 - 7:22 'de eklendi ve 748 views kez görüntülendi.

ATATÜRK’E YAZDIKLARI MEKTUPLARI GÖTÜRDÜLER
Bakırköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla yaklaşık 500 çocuk ve Bakırköylü , Anıtkabir’e giderek Atatürk’e yazdıkları mektupları Anıtkabir Komutanına teslim ettiler.
BELEDİYE BAŞKANI KERİMOĞLU İLE BİRLİKTE MOZOLEYE ÇENK KOYDULAR
Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu ile beraber Atatürk’ün mozolesine çelenk de koyan Bakırköylü çocuklar Atamızın huzuruna çıkmaktan dolayı çok memnundular.
BAŞKAN KERİMOĞLU ŞEREF DEFTERİNE YAZDI
Mozoleye çelenk koyduktan sonra Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu şeref defterine şunları yazdı: “Atam,Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Bakırköylü çocuklarımızla beraber çocuklarımızın Siz’e özlemlerini, duygularını, düşüncelerini içeren mektuplarını getirmenin ve dünyada tek olmak üzere Sizin bütün dünya çocuklarına armağanınız çocuk bayramında Siz’i ziyaret etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.”
“KURDUĞUN CUMHURİYETİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”
“Atam,bize armağan ettiğin bayramları maalesef iktidardaki parti 2 dakikalık törenlere indirmek istiyor. Toplumdaki temel ayrışmaları daha fazla yaşıyoruz. Atamızın kurduğu Cumhuriyetin ilkelerini bize unutturmaya çalışıyorlar. Ama biz biliyoruz ki 23 Nisan egemenliğin ulusa teslim edildiği bir gündür. Bizler için 23 Nisan ulusal egemenliğe bilincin ifadesidir.Bu ulusal egemenlik bilinci bize çocuklarımızı kindar ve dindar olarak yetiştirmek yerine aklın,bilimin,ilkelerinizin ve Cumhuriyet değerlerinin ışığında yetiştirmeyi emrediyor. Bizler her zaman çağdaş dünyada mazlum milletlere örnek olma azmimizden taviz vermeyeceğiz.”
“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
“Atam, biz Bakırköylüler Türk milletinin birçok zorlukla mücadele ederek cumhuriyetle doğduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler Anka kuşu gibi yeniden doğduk. Bizler, dünyadaki bütün antiemperyalist liderlerin örnek aldığı, bağımsızlık ruhunu yitirmeyerek , büyük başarılara imza atan Mustafa Kemal Atatürk’e sahibiz. Ve en önemlisi öğrettiğiniz devrimci direniş anlayışını bilmiyorlar. Çocuklarımızında, büyüklerimize ve bizlere öğrettiğiniz şekilde direnişçi ve devrimci ruhla yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Size söz veriyoruz bir tek kişi kalsak da Cumhuriyetimizi kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Bu topraklarda gericiliğe, bölücülüğe,emperyalizme karşı devrimci ruhumuzla, antiemperyalist ruhumuzla, cumhuriyetçi ruhumuzla mücadele edeceğiz. Biliyoruz ki bu ruhu benimsemiş kimsenin karamsarlık yapmaya hakkı yoktur. Tek yapacağımız daha fazla çalışmaktır.”
BAKIRKÖYLÜ ÇOCUKLARIN MEKTUPLARINDAN BAZILARI ŞÖYLE:
Alperen Can Sertkaya: Atam,sen bizi düşmanlardan korudun, bu yurdu bize armağan ettin. Sen hepimizin kalbinde yaşıyorsun. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefte durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Ceren Göçhan: Biz çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını verdiğin için sana çok teşekkür ederim. Belki şimdi sen yoksun ama senin yolundan giden Türk Çocukları her gün artıyor.
Aleyna Erk: Sen tüm zorluklara göğüs germiş, yılmadan, bıkmadan halkı için çalışmış büyük bir öndersin. Sen arkanda büyük bir bir devlet bıraktın, bunu devam ettirecek ve koruyacak olan bizleriz. Sana layık olabilmek için çok çabalıyoruz.Eğer sen olmasaydın şu anda biz özgür olamazdık.
Buse Nur Pehlivan: Adınızı duyduğumda, kalbim titriyor, ülkem, bayrağım adına gururlanıyorum. Bizlere bıraktığınız bu vatan için size sonsuz minnettarım. Bende son nefesimi verinceye kadar, ülkeme ve bayrağıma sahip çıkacağıma söz veriyorum.
Emre Çağla: Ben Ardahan kökenliyim. Bizim memleketimizde senin silüetin Damal Dağlarında görünmekte. Babamdan,Dedemden seniz sevginle yetiştim. Özlemin büyüklerimizden miras kaldı. Bu mirası taşımaya çabalıyorum. Ben de bu özlemi, sevdayı geleceğe taşıyacağım.
İlknur Yılmaz: Bazen seni düşünüyorum; çünkü seni anlamak istiyorum. Bütün bu yaptıklarını nasıl başardın diye bir defa daha düşünüyorum.
ANITKABİRDEN SONRA TBMM’YE GİTTİLER
Bakırköylü çocuklar ve aileleri Anıtkabir’den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret ettiler.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA