SON DAKİKA

Haberertesi

BAKIRKÖY’DE UZLAŞI PANELİ

BAKIRKÖY’DE UZLAŞI PANELİ
Bu haber 12 Ekim 2014 - 13:23 'de eklendi ve 425 views kez görüntülendi.

ÖZKAN, BAYKAM VE TERKOĞLU “TOPLUMSAL UZLAŞMA” PANELİNDE KONUŞTU
Memleket Sevdalıları Derneğinin Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlediği “Toplumsal uzlaşma” panelinin konuşmacıları Ressam ve yazar Bedri Baykam, CHP Parti Meclisi üyesi, gazeteci Tuncay Özkan ve gazeteci Barış Terkoğlu oldu.
İLÇE BAŞKANLARI VE BELEDİYE BAŞKANI KERİMOĞLU DA PANELİ İZLEYENLER ARASINDAYDI
“Toplumsal uzlaşma” Paneline CHP Bakırköy ilçe başkanı Sait Yücel ve Bahçelievler ilçe başkanı Rıza Akpolat, Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu ile yüzlerce yurttaş dinleyici olarak katıldı.
BARIŞ TERKOĞLU: “NEO LİBERALİZM KENDİ KURALLARINI DAYATIYOR”
Panelde ilk sözü alan Barış Terkoğlu, “toplumsal uzlaşmadan kastımız elbette tüm katmanların uzlaşması değil. Sömürü temsilcileriyle, iktidarın olanaklarını kullanarak haklarınızı elinizden alanlarla, demokrasi karşıtlarıyla ve mezhepleri, inançları için insanları fişleyenlerle uzlaşmayı değil mücadeleyi tercih edeceğiz.”
“KÜÇÜLEN İNSANI BÜYÜTECEĞİZ”
Terkoğlu, “İnsanın küçüldüğü bir dönemden geçiyoruz. İnsanı büyütmek için, ortak yurttaşlık kimliğini geliştirmek için, şiddete dayanmayan bir kültürü geliştirmek için uzlaşmayı tercih edeceğiz. Dedi.
TUNCAY ÖZKAN: “YOLUMUZ CUMHURİYETİN YOLUDUR”
Birlikte yaşama arzusu, birbirine hoşgörü ile bakma kültürü yok olursa uzlaşmanın da olmayacağını ifade eden Tuncay Özkan Cumhuriyetlerin servetleri yaptığı binalar ve kurumlar değil yetiştirdiği insan kalitesidir. Bugün dünyada ve coğrafyamızda yaşanan acıların nedeni kendi hukukunu koruyammasıdır. Karanlığın içindeki fotoğraf bu. Bu fotoğrafta doğru yolu nasıl bulacağız? Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık bize yol gösterecek. Cumhuriyetin ilkeleri ve erdemleri bizi yarına taşıyacak.
“GEZİ EYLEMLERİ ÇAĞDAŞ VE UYGAR DÜNYAYA BAĞLILIĞIMIZIN BİR KANITI İDİ”
“Doğamızla, çiçeklerimizle, böceklerimizle ve umudumuzla geleceğimize sahip çıkacağız. Gezi direnişi bunun en iyi örneğidir. Gezi aynı zamanda topluma karşı bir umut ışığıdır.”
“CHP İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR”
“Tüm bu karanlık tabloya rağmen umut var. Türkiye’de denenmemiş bir şey kaldı, o da CHP İktidarıdır. Bu nedenle CHP’deyim, Parti Meclisi üyesiyim. CHP İktidar yapmak zorundayız, bunun için kapı kapı gezeceğiz çok çalışacağız”
BEDRİ BAYKAM: “KABUS YAŞIYORUZ”
Bedri Baykam ise konuşmasında, “Türkiye hızla dincileşiyor. 163. Maddenin kaldırılması bu süreci başlatmıştır. Atatürk düşmanlığının yolu o zaman açılmıştır. İnce direnmek, demokrasiyi korumak ve iktidar olmak zorundayız. Bu bizlerin tutkusu ve hedefidir. Bunun içinde kötü gidişatın karşısında olanlarla birlikte bir uzlaşma sağlamak zorundayız.” Dedi.
Panel soru- cevap bölümü ile sona erdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA