SON DAKİKA

Haberertesi

BAKIRKÖY’DE TOPLU SÖZLEŞME

BAKIRKÖY’DE TOPLU SÖZLEŞME
Bu haber 19 Eylül 2014 - 21:29 'de eklendi ve 459 views kez görüntülendi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 600 ÇALIŞANI KAPSIYOR
Bakırköy Belediyesi ile( TÜRK-İŞ) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Belediye-İş Sendikası arasında yaklaşık 600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda davul-zurna eşliğinde imzalandı.
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA DA İMZA TÖRENİNE KATILDI
1 Mart 2016 tarihine kadar geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imza törenine, Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başkan Yardımcıları, Belediye-İş Sendikası’na bağlı çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.
BÜLENT KERİMOĞLU: “1 MAYIS’LARDA MEYDANLARDAYDIM BUGÜNDE, YARINDA MEYDANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Bakırköy Belediyesi’nde mevcut mali sorunlara rağmen; her türlü fedakarlığı göstererek, emekçilerin haklarına yeni kazanımlar sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2014-2016 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini sonuçlandırdıklarını belirterek,“Emekten ve emekçinin hakkını korumaktan yana olan siyasi anlayışımızı toplu sözleşmeye yansıttığımızı düşünüyorum. Her 1 Mayıs’ta işçi, emekçi arkadaşlarımızla beraber hak arama mücadelesi için alanlardaydım, bugünde, yarında; özgürlük, demokrasi ve emek mücadelesi için alanlarda olmaya devam edeceğim” dedi.
1 MAYIS’TA İKRAMİYE
“Partimizin sosyal demokrat anlayışına yaraşır şekilde fedakarlık yapmaya gayret ettik” diyerek konuşmasını sürdüren Kerimoğlu “Belediyemizin mali sorunlarına rağmen emekçi kardeşlerimize en iyisini vermeye çalıştık. İmzaladığımız toplu sözleşmeyle ilk kez olmak üzere; hem işçi kardeşlerimize hem de konuk personele 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nda ikramiye vereceğiz. Hatta geçmiş 1 Mayıs’ın ikramiyesini de bugün itibarıyla emekçi arkadaşlarımızın hesaplarına yatırdık. İşçi kardeşlerimize birinci yıl için %8.5+ 22 kuruş da yıllık kıdem zammı veriyoruz. Ayrıca konuk personele 1 Mayıs Emekçi Bayramı ikramiyesinin yanı sıra ramazan ve kurban bayramlarında da birer ikramiye vererek toplam ikramiye sayılarını 7’ye yükselttik. 2016 yılında imzalayacağımız toplu sözleşmenin hem işçi hem de konuk personel için çok daha iyi olacağının da buradan teminatını veriyorum. Konuk personele de kademeli zam vererek ücretler arasındaki uçurumu da gidermeye çalıştık. Düşük ücret alana yüksek zam, yüksek ücret alana düşük zam verdik. Ayrıca konuk personelin 15 günlük işe giriş çıkış süresini de 4 güne indirdik” diyerek konuşmasını sürdürdü.
BELEDİYE- İŞ SENDİKASI BAŞKANI YURDAKUL KERİMOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Bakırköy’de işçilere verilen ekonomik haklardan dolayı Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul “İnsan hakları, demokrasi, özgürlük ve hukuk anlamında ülkemizin genelinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Belediye Başkanımız sağ olsun buradaki arkadaşlarımıza ekonomik anlamda çok iyi bir sözleşme imzaladı. Fakat biz Türkiye genelinde insan hakları, özgürlük, demokrasi ve hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Türkiye’de hizmet ve sanayi sektöründe 12 milyon emekçi çalışırken sadece 650 bin işçi toplu sözleşmeden faydalanıyorsa çok daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Nihat Yurdakul ”Maalesef Türkiye, Bakırköy’den ibaret değil. Şunu da biliyoruz ki Türkiye’de işçiyi bu hale düşürenlerin başında işçinin üzerinde tırtıl gibi yaşayarak onu sömüren sendikacılar geliyor. Bunlarla da mücadele etmeliyiz” diyerek Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.
VELİ AĞBABA: “TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada,”2015 yılında partimizin iktidara gelmesiyle kölelik sistemi olan taşeronlaşmayı kaldırarak tarihe gömeceğiz. Bununla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Önce iş güvencesini sağlayacağız. Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu başta olmak üzere tüm yöneticilerini ve sendikamızı kutluyorum. Çalışma yaşamının içinde biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye’ye örnek bir toplu sözleşme imzalandı”diyerek düşüncelerini belirtti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA