SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA BİR İLK

AVCILAR’DA BİR İLK
Bu haber 12 Kasım 2014 - 12:48 'de eklendi ve 504 views kez görüntülendi.

AVCILAR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATTI
Avcılar Belediyesi sokak hayvanları için İlçe’nin belli noktalarına geri dönüşüm destekli hayvan beslenme üniteleri yerleştiriyor.
İLK UYGULAMA TANITILDI
image
Vatandaşlar pet şişe veya cam şişelerini bu ünitelere atarak hem geri dönüşüme yardımcı olacak, hem de sokak hayvanlarının doymasını sağlayacak. Ünitenin ilk tanıtımı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile beraber, Başkan Yardımcısı Burçin Baykal, Meclis Üyeleri; Özkan Alıntaş, Mahir Doğan, Nedim Sukuşu ve Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü katılımıyla yapıldı.
“HEM ÇEVREYİ KORU HEM DE SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIK”
Bu üniteleri ilçenin genelinde uygulayacaklarını belirten Başkan Dr. Handan Toprak Benli, “Güneş enerjisi ile çalışan ve içine pet şişe, atık pil, teneke kutular gibi atıklar atılarak hizmet veren üniteyle çevrenin korumasına katkıda bulunulurken, aynı zamanda sahipsiz sokak hayvanlarının da beslenmesi sağlanacaktır. Sevimli dostlarımız için su ve yem odakları üzerinde belediyemizin veteriner işler müdürlüğü çalışıyor. Onların öncelikle karınlarının doyması ardından da iyi bir yaşam şartına sahip olmaları çok önemli. Çalışmalarımız bu yönde olacak. Ünitenin sayısı artarak devam edecek…” dedi.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Sisteme göre cam veya pet şişeler geri dönüşüm haznesinden atılıyor, ünite içindeki düzenek sayesinde ön kısımda bulunan çelik kaplara su ve yem dökülüyor. Bu sayede sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacı karşılanıyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA