SON DAKİKA

Haberertesi

ATATÜRK CAMİDE DE CEMEVİNDE DE ANILDI

ATATÜRK CAMİDE DE CEMEVİNDE DE ANILDI
Bu haber 12 Kasım 2014 - 13:00 'de eklendi ve 984 views kez görüntülendi.

ULU ÖNDER İÇİN BEYLİKDÜZÜ’NDE MEVLİD OKUTULDU, LOKMA DAĞITILDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76.yılında Beylikdüzü’nde çeşitli programlarla anıldı. Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Beylikdüzü’nde bu yıl üçüncü kez Camii’de Mevlid okutuldu, Cemevi’nde ise lokma dağıtımı yapıldı. Programlara katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10 Kasım’da Ata’mızı ve silah arkadaşlarını hem törenlerle hem de dualarla andık. Ruhları şad olsun” dedi.
İLÇENİN HER NOKTASINDA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
image
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete intikalinin 76. Yılı’nda Beylikdüzü’nde çeşitli etkinliklerle anıldı. Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Anıtı’nda başlayan törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Beylikdüzü Belediyesi Atatürk Büstü’ne Çelenk Koydu. Toplu Çelenk sunumunda ise CHP İlçe Başkanlığı, Türkiye Muharip Gazeteciler Derneği, TEMA, İşçi Partisi, Bağımsız Türkiye, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Gaziantepliler Derneği, Beşiktaşlılar Derneği, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Beylikdüzü Kars Ardahanlılar Derneği, Türkiye Anneler Derneği, Odessa Restaurant ve Bidosk İzciler büste çelenk bıraktı. Sunulan çelenklerin ardından saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde sirenler çaldı ve Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerden Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar…

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde ise Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi. Programda Saygı duruşu ile başlayıp, İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Yaşar Acar Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Erol Kömür, Atatürk’ün doğumundan vefatına kadar yaşanan şanlı tarihi anlatan konuşmasını büyük bir coşku içerisinde yaptı. Yine Yaşar Acar Fen Lisesi öğrencisi Eylül Ergin Atatürk’ün yazdığı “Hakikat Nerede” isimli şiirini okudu. Gürpınar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro da Atatürk’ün sevdiği türküleri başarıyla seslendirdi. Halk Oyunları grubu ise Zeybek gösteriminde bulundu. Öğrenciler, ayrıca sahnedeki tuvallere ellerindeki boyalarla Atatürk’ün portresini resmettiler.

Mevlid Okutuldu, Lokma Dağıtıldı
image
10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Fatih Sultan Mehmet Camii’nde akşam namazı sonrası bu yıl 3.kez Mevlid okutuldu, Gürpınar Cemevi’nde de lokma dağıtımı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 76.yılında büyük bir özlem ve gururla andığını söyledi. Başkan İmamoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atamızın, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin ruhu şad olsun” diyerek, “Bugün Cami ve Cemevinde okutulan dualarla ve ikram edilen lokmalarla Atamızı Beylikdüzü’nde andık. Milletimizle her duyguyu paylaşmak çok önemli. Bugün Beylikdüzü’nde Atamızı ilçenin dört bir yanında yapılan etkinliklerle yaşattık. Biz, Cumhuriyet için bir çok şey yaptığımıza inanıyoruz. Bu ülkenin bekası, bu devletin bekası için Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini en güzel şekilde taşımak ülkeyi yöneten herkese nasip olur diyorum. Herkesin duaları kabul olsun” şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA