SON DAKİKA

Haberertesi

ANKARA’DAKİ TALAN TBMM’DE

ANKARA’DAKİ TALAN TBMM’DE
Bu haber 08 Nisan 2014 - 8:49 'de eklendi ve 481 views kez görüntülendi.

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ İZZET ÇETİN ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİNDEKİ YENİ YAPILAŞMA GİRİŞİMİNİ MECLİSE TAŞIDI
TBMM’ye yazılı bir soru önergesi veren İzzet Çetin’in soruları şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.
İzzet ÇETİN
​​Ankara Milletvekili

1- Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) sınırları içerisinde yer alan, birinci derece doğal ve tarihi sit alanı niteliği taşıyan, Cumhuriyet döneminin önemli mimari eserlerinden olan TEKEL Bira Fabrikasının yıkılarak yerine TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi adıyla bir sosyal tesis yapılması için TBMM Başkanlığınca talepte bulunulması büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarına ve vasiyet mektubundaki ilkelere uygun mudur?
2- AOÇ’deki talan yarışına Başbakanlık ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin yanında TBMM’nin de katılıyor olmasının özel bir nedeni var mıdır?
3- TBMM’nin ilk başkanlığını da yapmış olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankaralılara emaneti olan AOÇ’nin korunarak geliştirilmesi çabalarının yanında durması gereken TBMM’nin bu duyarlılığı göstermeyerek yangından mal kaçırırcasına, Ankara’da başka bir yer kalmamış gibi AOÇ arazisine binalar yapmak istemesi konusunda TBMM’de temsil edilen tüm siyasi parti gruplarının görüşü alınmış mıdır?
4- TBMM için AOÇ’de tarihi bir binanın yıkılarak yerine sosyal tesis yapılması çok önemli bir ihtiyaç mıdır? Milletvekillerinden TBMM Başkanlığına bir sosyal tesis yapılması, bunun da AOÇ’de yapılması yönünde talepler mi gelmiştir? Geldi ise bu konuda talepte bulunan milletvekilleri kimlerdir?
5- AOÇ’de TBMM üyeleri için bir sosyal tesis yapılması kararı nasıl verilmiştir? TBMM Başkanı olarak bu karar tarafınızdan mı verilmiştir?
6- AOÇ’nin talan edilmesine olanak veren planların yürütmesi Danıştay 6. Dairesi tarafından durdurulmuştur. Bu karardan sonra Mustafa Kemal Atatürk’e ve tarihimize saygının da gereği olarak TBMM AOÇ’ye sosyal tesis yapmaktan vaz geçecek midir?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA