SON DAKİKA

Haberertesi

AMASYA’DA SKANDAL

AMASYA’DA SKANDAL
Bu haber 26 Eylül 2014 - 13:13 'de eklendi ve 840 views kez görüntülendi.

EĞİTİM İÇİN TOPLANAN PARA İLE ARABA ALDILAR
2009 yılında Amasya Valiliği tarafından başlatılan “65 Bin Dev Öğrenci” projesi için toplanan paralar ile İl Milli Eğitim Müdürüne 78.000 TL değerinde Skoda Superb marka makam aracı alındığı ortaya çıktı.
CHP AMASYA MİLLETVEKİLİ RAMİS TOPAL SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI
Amasya İlinde okuyan öğrencilerin eğitim kalitesini yükseltmek için başlayan proje kapsamında çeşitli okullar ve sosyal sorumluluk projeleri yapılacak ve ildeki eğitim kalitesi yükseltilecekti. Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil TERZİ’ye BİMER’den gelen yanıtta bu projenin bittiğini ve toplanan paranın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılarak makam aracı alındığı ortaya çıktı.
BAKANA SORU ÖNERGESİ
CHP Amasya Milletvekili Ramis TOPAL’da konuyu Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya sordu. Ramis TOPAL’ın verdiği soru önergesinde eğitim için toplanan paraların neden milli eğitim müdürlüğünün kendi kasasına aktarıldığını, bunun yasal olup olmadığı, il milli eğitim müdürlerine makam aracı almak için böyle bir kampanya mı başlatıldığı ve 81 vilayetin il milli eğitim müdürlerinin araç markalarının ve maddi değerleri soruları yer aldı.

İşte o Soru önergesi
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Saygılarımla.
Ramis TOPAL
Amasya Milletvekili

08.09.2009 tarihinde ilimizde bulunan 65.000 öğrenciyi kapsayan bir proje başlatılmıştır. “65 Bin Dev Öğrenci” isimli projenin amacı öğrencilerimize özgüven, sevgi, saygı ve dostluk sağlamak ve bunun yanında sosyal projeler düzenleyerek ildeki eğitim kalitesini yükseltmek olarak belirlenmiştir. Amasya Garanti Bankasına açılan bir hesap ile projeye maddi yardım toplanmaya başlanmıştır. Proje Amasya’da büyük ilgi uyandırmış ve zaman içerisinde güzel işlere imza atmıştır. Ancak son dönemde proje süreci yavaşlamış hatta işlemez hale gelmiştir. Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil TERZİ’nin BİMER’den aldığı 57835743/622.01/4107746 sayılı yazıda; bu projenin bittiği ve proje kapsamında toplanan paraların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarıldığı, aktarılan bu paralar ile İl Milli Eğitim Müdürüne 78.000 TL değerinde bir makam aracı alındığı açıklanmıştır.
Bu bağlamda;
1. “65 Bin Dev Öğrenci” projesi için toplanan paralar neden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılmıştır?
2. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılan paraların eğitim dışındaki bir alanda kullanılması yasal mıdır?
3. Amasya halkı ve kurumlarından 65 bin öğrencinin eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi için toplanan paralar ile İl Milli Eğitim Müdürüne makam aracı alınmasını nasıl açıklıyorsunuz?
4. Bakanlığınız makam aracı olmayan ya da aracı eski olan İl Milli Eğitim Müdürleri için başka kampanyalar da düzenlemekte midir?
5. 81 İl Milli Eğitim Müdürünün makam araçlarının markaları ve maddi değerleri ne kadardır?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA