SON DAKİKA

Haberertesi

ALİ KILIÇ’TAN ÇOCUKLARA ÖZEL ARMAĞAN

ALİ KILIÇ’TAN ÇOCUKLARA ÖZEL ARMAĞAN
Bu haber 24 Nisan 2014 - 12:42 'de eklendi ve 490 views kez görüntülendi.

EN GÜZEL GELECEK, ÇOCUKLARA VERİLECEK
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet’in geleceğe daha sağlam taşınmasına katkıda bulunmak için; Kurtuluş Savaşı’nı masalsı bir dille anlatan özel olarak hazırlattığı bir masal kitabı dağıttı
ÖZEL BİR ÇALIŞMA
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara özel hazırlattığı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanının masalsı bir dille anlatıldığı ‘En Güzel Gelecek, Çocuklara Verilecek’ adlı kitap armağan etti.
ÇOCUKLAR BÜYÜR, MASALLAR YAŞLANMAZ
Masalların asırlara yayılan bir ömre sahip olduğuna dikkat çeken Ali Kılıç, “Kırmızı Başlıklı Kız, Keloğlan, Kül Kedisi, Dede Korkut, Pamuk Prenses gibi masallar yüzyıllardan bu yana dilden dile anlatılmış, matbaanın icadından sonra da kitap halinde günümüze kadar ulaşmış ve geleceğe aktarılacak hale gelmiştir. Masallar, çocuklarla büyür ve hiç yaşlanmaz. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanını anlatan masal kitabımız da her dönem çocuklarımızla birlikte büyüyecek, hiç yaşlanmayacak” dedi.
UYUTMAK İÇİN DEĞİL UYANDIRMAK İÇİN YAZILAN İLK MASAL
Çocukların, masallardaki iyi kahramanları sevip koruduklarına da işaret eden Başkan Kılıç kitabı anlatırken, “Topraklarımızın işgali ve o dönem çocuklarımızın geleceğinin karartılması, buna karşı Atatürk ve silah arkadaşlarının halk ile bütünleşerek verdikleri mücadele, değişik bir dille ele alınıyor. Çocuklar, bu masaldaki iyi kahramanları sevecek ve sahiplenip koruyacaklardır. Ayrıca, masallar çocukları uyutmak için anlatılır. Ancak, ‘En Güzel Gelecek, Çocuklara Verilecek’, uyandırmak için yazılan ilk masal özelliğini taşıyor” tanımlamasında bulundu.
YÜZ YIL SONRASINI DÜŞÜNMEK
Bugün Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büst ve heykellerine tahrip edici şekilde saldırılar yapıldığını hatırlatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Eğer biz bu yaşımızda bir çok masalı hatırlıyorsak, yüz yıl sonra da bu masalımız hatırlanacak, Atatürk ve Cumhuriyet bir bütün olarak dilden dile dolaşacak. Heykelleri parçalayanlar, beyinlerdeki Atatürk ve Cumhuriyet’i yok edemeyecekler. Atatürk ve Cumhuriyet’in yarınlara taşınmasına en küçük bir katkı sunabilirsek, bundan ancak gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA