SON DAKİKA

Haberertesi

ALEVİLERİ İSTİSMARDAN VAZGEÇİN

ALEVİLERİ İSTİSMARDAN VAZGEÇİN
Bu haber 25 Ağustos 2015 - 10:27 'de eklendi ve 400 views kez görüntülendi.

BARIŞ YARKADAŞ BEYLİKDÜZÜ ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslendi ve ”Alevileri istismar etmekten vazgeç… Yargıtay’ın (Cemevleri ibadethanedir) kararına uygun düzenlemeler yaptır” dedi. Yarkadaş, AKP’nin ilk icraatinin Alevi kimliğiyle tanınan bir valiyi görevden almak olduğunu da hatırlattı.
‘AKP ÇÖZMEZ, İSTİSMAR EDER’
image
Alevi Kültür Dernekleri Beylikdüzü Şubesi’nin düzenlediği toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı Alevi’nin de Sünni’nin de sorunu çözemez. Çünkü AKP’nin yöneticileri başka bir dünyada yaşıyor ve halktan kopuklar. Onlar sadece ayrıştırmayı ve kimlikler üzerinden kutuplaştırma siyasetini bilirler” dedi.
‘ALEVİ VALİYİ GÖREVDEN ALDINIZ’
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kimi temsil ettiği bilinmeyen ve Alevi oldukları duyurulan bazı kişilerle yaptığı toplantıyı eleştiren Yarkadaş, “Siz Alevileri ancak seçim döneminde hatırlar, onları istismar etmeye çalışırsınız. Biz sizin sicilinizi biliyoruz” ifadesini kullandı. AKP’nin 13 yıl önce göreve geldiğinde ilk icraatinin Alevi kimliğiyle bilinen bir valiyi görevden almak olduğunu hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP hükümeti kurulduktan bir ay sonra, Alevi kimliğiyle bilinen bir vali görevden alındı. Zaten devlette tek bir Alevi vali vardı, onu da AKP tasfiye etti. Bugün, ne Alevi bir vali, ne emniyet müdürü, ne de milli eğitim müdürü var Alevi kimliği taşıyan… Hepsini tasfiye ettiler.”
DAVUTOĞLU’NUN TOPLANTISINA KATILAN ALEVİ TEMSİLCİLERİNE: “O MASADA NE İŞİNİZ VAR?”
Davutoğlu’nun düzenlediği toplantıya katılan ”Alevi temsilcileri”nin bu gerçekleri dile getiremeyeceğini belirten Yarkadaş, “Onların görevi, Davutoğlu ve AKP için seçim malzemesi vermektir. Sizin o masada ne işiniz var, kimin adına oturdunuz oraya?” dedi. Davutoğlu’nun Alevilerin taleplerini hayata geçirme konusunda samimi olmadığını da belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: “Eğer samimiysen, Yargıtay’ın verdiği (Cemevleri ibadethanedir) kararının uygulanması için gerekli yasal alt yapıyı hazırlarsın. Bakın, CHP Yargıtay henüz bu kararı vermeden, harekete geçti ve tüm belediyeleri cemevlerini ibadethane statüsüne aldı. Hata bu yüzden, Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a soruşturma bile açıldı. Biz o davayı da takip edecek ve Alevi yurttaşlarımızın haklarının güvence altına alınmasının takipçisi olacağız.”
“BİRLİKTE YAŞAMA ARZUMUZU GÜÇLENDİRELİM”
AKP’nin Aleviliği de Sünniliği de siyasi istismar malzemesi haline getirdiğini belirten Yarkadaş, “İktidar partisinin yarattığı bu karmaşadan çıkmanın tek yolu, CHP’nin politikalarıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine önümüzdeki muhtemel seçimde destek verin, Alevi de Sünni de bin yıldır olduğu gibi bu topraklarda kardeşçe yaşasın. Gelin birlikte yaşama arzumuzu, AKP’ye rağmen daha güçlü kılalım” dedi.
Barış Yarkadaş, toplantının ardından CHP Beylikdüzü – Yakuplu Dayanışma Evi’ni ziyaret etti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA