SON DAKİKA

Haberertesi

AKP’Lİ BAŞKAN BUNU DA YAPTI

AKP’Lİ BAŞKAN BUNU DA YAPTI
Bu haber 18 Kasım 2014 - 13:31 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

CAMİNİN İÇİNE KÜRSÜ KOYDURUP KONUŞTU
Kayseri’nin merkez Talas İlçesi’ndeki bir camide Müftülük tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, Talas Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Palancıoğlu’nun, caminin içine kürsü konularak konuşması ve masa sandalye düzeni kurdurarak protokolü oturtması tepkiyle karşılandı.
CHP İL BAŞKANI “CAMİDE SİYASETE” TEPKİ GÖSTERDİ
İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan “AKP iktidarında geçen son 12 yılda görüyoruz ki toplumumuz artık mezheplerine göre ayrışmaya başladı. Sanki bunlar ayrışmayı engelliyorlarmış gibi bir tavır içerisindeler ama yaptıkları tamamen ayrışmaya yönelik, icraatları da bunu gösteriyor. Talas’ta mevcut Belediye Başkanı’nın camide herkesi toplayıp masa kurarak, sanki bir toplantı salonu edasıyla, Allah’ın mekanını, inanç, iman ve günahların affedilmesi anlamında orada olunması gerekirken, siyasi olarak AKP’lilerin halkı kandırmaya yönelik mücadelelerini hala orada yapmaya devam etmektedirler” dedi.
KONUŞMASI SİYASİ DEĞİLMİŞ!
image
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise etkinliği Talas Müftülüğü’nün düzenlediğini hatırlatarak, “İlçemdeki her türlü etkinlik gibi aşure dağıtımıyla ilgili toplantıda da hazır bulundum. Kesinlikle siyasi bir konuşmam söz konusu olmadı”
“CAMİLERİN TEMİZLİĞİN BİZ YAPIYORUZ”
“Havanın soğuk olduğu için etkinliğin caminin içine alındığını söylediler. Hakkımdaki hiçbir iddiaya katılmıyorum. Her zaman özellikle bayramlarda, kandillerde Talas Belediyesi olarak ilçedeki camilerin içlerini ve bahçelerini temizliyoruz. Yasal çerçeve uyarısında camilerin bakımını da biz üstleniyoruz. Ayrıca ben bu toplantının konuğuydum. Kürsü ve masayla ilgili olarak belediye olarak bizim bir tasarrufumuz olmadı” dedi.
MÜFTÜYE GÖRE DE ANORMAL BİR DURUM YOKMUŞ!
Etkinliği düzenleyen Talas İlçe Müftüsü Turgut Erhan da “Talas Müftülüğü olarak Bahçelievler Zade Camisi’nde Muharrem ayı nedeniyle bir program düzenledik. İlçe Belediye Başkanı sayın Mustafa Palancıoğlu’nu da davet ettik. Bize göre orada anormal bir şey söz konusu değil” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA