SON DAKİKA

Haberertesi

AFEDERSİNİZ: “ERDOĞAN”

AFEDERSİNİZ: “ERDOĞAN”
Bu haber 08 Ağustos 2014 - 9:33 'de eklendi ve 513 views kez görüntülendi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI SALICI’DAN BAŞBAKAN’A TEPKİ
Yazılı bir açıklama yapan il başkanı Oğuz Kaan Salıcı Başbakanı eleştirdi.
NEFRET SÖYLEMİ
“AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında “Afedersiniz bana Ermeni dediler” şeklindeki sözleri düpedüz bir nefret söylemidir. Ermeni olmayı küfür ya da ayıp sayan bu anlayış, Ermeni vatandaşlarımızı hedef gösteren, ötekileştiren ve tehdit eden bir söylemdir. Affedersiniz “Erdoğan” denilen bu kişi, maalesef bu ülkenin Başbakanıdır”
BU KİRLİ SİYASET SON BULMALIDIR
“Hrant Dink’in, Sevag Şahin Balıkçı’nın katledilmesini münferit bir hadise biçiminde ortaya koyan hukuk sistemi, affedersiniz Erdoğan’ın sözlerinde gizlidir. AKP Genel Başkanı daha önce de kendisiyle ilgili kitaplar yazıldığını belirterek, “Bu kitaplar içerisinde ne Yahudiliğimiz, ne Ermeniliğimiz, ne affedersiniz Rumluğumuz, hiçbir şeyimiz kalmadı” demişti. Ermeni, Gürcü, Rum ya da Yahudi olmak ayıp mıdır? Ayıp olan bir şey varsa o da böyle bir anlayışın utanmadan Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Ancak bu kirli siyaset artık son bulmalıdır. Ermenilere, Rumlara, Gürcülere yönelik nefret söylemleri, nefret suçlarını doğurmadan bu ayrımcı, ötekileştiren dilin siyasetten bir an önce uzaklaştırılması gerekmektedir.’
YILLARDIR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ
“Ahlaki ve vicdani erozyona uğramış ve birbirine nefretle bakan bireylerden oluşan bir toplum yaratmak isteyen affedersiniz Erdoğan, bu amacını gerçekleştiremeyecektir. Ermeniler, Yahudiler, Rumlar, Gürcüler, Pomaklar, Araplar, Türkler, Kürtler vs. tamamı ülkemizi oluşturan farklı etnik kimliklerdir. Binlerce yıldır bir arada yaşayan bu halklar, yine birlikte yine beraberce toplumda birliği, dirliği, sevgiyi ve saygıyı egemen kılacaktır.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA