SON DAKİKA

Haberertesi

ADIGÜZEL YURT SORUNUNU SORDU

ADIGÜZEL YURT SORUNUNU SORDU
Bu haber 07 Eylül 2015 - 20:32 'de eklendi ve 444 views kez görüntülendi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ONURSAL ADIGÜZEL ÖĞRENCİLERİN SESİ OLDU
‘Açıkta Kalan Öğrencilerin Yurt Sorununu Nasıl Çözeceksiniz?’
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, KYK yurt sonuçlarının açıklanmasıyla açıkta kalan binlerce öğrencinin barınma sorununu Meclis gündemine taşıdı. Genç milletvekili, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Açıkta kalan öğrencilerin barınma sorununu nasıl çözeceksiniz?” diye sordu.
İşte o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
​Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Onursal ADIGÜZEL
İstanbul Milletvekili

2015-2016 eğitim – öğretim yılı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları 4 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla ile birlikte açıkta kalan birçok yükseköğrenim öğrencisi barınma sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ya da öğrenimine devam eden, özellikle de özel yurt ücretlerini karşılayamayacak durumda olan yoksul ve dar gelirli öğrencilerin ne yapacakları ise öğrenciler ve aileleri açısından soru işareti barındırıyor.
Bu bağlamda;
1- 2015-2016 öğretim yılı için toplamda kaç kişi Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda barınmak için başvuruda bulunmuştur?
2- Başvuran öğrenciler arasında toplamda kişi yurtlara yerleştirilmiştir? Yurtlara yerleştirilemeyen açıkta kalan toplamda kaç öğrenci vardır?
3- Bakanlık olarak KYK yurtlarında barınmak için başvurmuş fakat açıkta kalan, özellikle de özel yurtlarda barınmayı karşılayacak maddi durumu olmayan öğrencilerin barınma sorununa nasıl bir çözüm getirmeyi planlıyorsunuz?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA