SON DAKİKA

Haberertesi

70’Lİ YILLARIN CHP’LİLERİ BULUŞTU

70’Lİ YILLARIN CHP’LİLERİ BULUŞTU
Bu haber 13 Eylül 2015 - 9:34 'de eklendi ve 925 views kez görüntülendi.

BAKIRKÖY’DEN BAŞARI SÖZÜ VERDİLER
CHP’nin 70’li yıllarda görev yapmış gençlik kolları başkan ve yöneticilerinin çağrısı ile düzenlenen toplatı eski ve yeni partililerin buluşmasını sağladı.
YOĞUN KATILIM
image
Bakırköy Leyla Gencer Opera salonundaki toplantıya CHP’nin 70’li yıllardaki kadrolarının yanısıra İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ilçe başkanları, eski milletvekilleri, Avcılar belediye başkanı Dr. Handan Toprak, Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
UNUTULMAZ İSİMLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
image
İstanbul Büyükşehir Belediyesi grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever ve arkadaşlarının öncülüğündeki toplantıda düzenlenen panelin konuşmacıları CHP’nin tarihini anlattılar. Cumhuriyet gazetesi yazarı Miyase İlknur’un yönettiği panelin konuşmacıları eski içişleri bakanı Hasan Fehmi Güneş, eski bakanlardan Ali Topuz, CHP eski milletvekili ve eski genel sekreter yardımcısı Erol Tuncer ve İstanbul Büyükşehir belediyesinin eski başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen oldu.
ERTUĞRUL GÜLSEVER: “DÜN BAŞRMIŞTIK BUGÜN YİNE YAPABİLİRİZ”
image
Açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Darbe dönemlerinde Partimiz kapatıldı, mallarımıza el konuldu, arkadaşlarımız tutuklandı, siyaset yapmaları yasaklandı ama bizler korkmadık, yılmadık ve mücadelemize devam ettik. 70’li yılların gençlik kolları olarak dün olduğu gibi bugün de başarmaya hazırız. Geçmişini bilmeyen geleceği doğru kuramaz. O dönemlerde emekli olan bir işçi, ikramiyesiyle bir ev alabiliyordu. Bugün ise bir kulübe bile alamıyor. O zaman nüfusumuz 20 milyondu, sendikalı işçi sayısı iki milyonu aşmıştı. Bugün nüfusumuz 70 milyon, sendikalı işçi sayısı yüz binlerle ifade ediliyor. Bu düzen değişecek. İnsanca, hakça bir düzen gelecek. Bugün yapmamız gereken, kongreleri nasıl kazanırız çabası yerine yurttaşları, esnafları, çiftçileri, esnafları ve öğrencileri örgütleyerek genel başkanımızın işini kolaylaştırmaktır. Dün başarmıştık bugün de yapabiliriz.” Dedi.
MİYASE İLKNUR: “CHP BİR OKULDU, O OKULDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”
O dönemlerin yakın tanığı Gazeteci Miyase İlknur ise “O dönemden gelen bizler 18 yaşımızı doldurduğumuz gün nefesimizi CHP’nin kapısında alırdık. CHP bizim okulumuz oldu. Bu okulda çok şey öğrendik, herşeyden önce haddimizi bilmeyi öğrendik. Dün partiye üye olup ertesi günü aday olmak ayıp sayılırdı.” Dedi.
ZEKİ ALÇIN: “CHP BAŞKA BİR YAPIYA DOĞRU GİDİYOR”
image
CHP’nin 80 öncesi gençlik kolları genel başkanı ve önceki dönem Ankara il başkanı Zeki Alçın da bir özeleştiri yaparak başladığı konuşmasında, Bir özeleştiri yapmak istiyorum. En çok soru şu: “neden olmuyor?” Dün başardık, bugün neden başaramıyoruz? Bugün bize görev versinler başaralım mı diyoruz. Başarılarda elbette isimler önemli ancak CHP, başka bir parti olmaya doğru gidiyor, bir çok arkadaşlarımız itilip kakıldı. Ben de bunlardan biriyim. 70’li yıllar siyasetin ne için ve nasıl yapılması gerektiğini öğreten yıllardı. O yıllardaki kadrolar nereye geleceğim diyen değil toplumla nasıl kucaklaşırım diyen kadrolardı, bir inanç uğruna mücadele, bir davaya inanarak mücadele eden kadrolardı. Bugün ise partimizde bu inancın herbgeçen ün azaldığını üzülerek izliyoruz” Dedi.
NURETTİN SÖZEN: “AKP DARBELER KADAR ZARAR VERİYOR”
image
Eylül ayının çok verimli ve unutulmaz bir ay olduğunu bazı örnekleriyle sözlerine başlayan Sözen, Sivas kongresi, CHP’nin kuruluşu gibi sayısız örneklerin yanısıra Üçüncü askeri darbe de 12 Eylül’de yaşandı. 12 Eylül darbesinin kendine göre sayısı gerekçeleri vardı ancak darbe sonrası yerleştirilen düzen en çok CHP’yi vurmuştur, sendikalarla, öğrenci dernekleriyle ve kitle örfgütleriyle bağları koparılan CHP muhalefete mahkum edildi. 2002 ‘de iktidara gelen AKP darbe yasalarının arkasına sığınarak kendi sivil darbesini yerleştirmeye çalışmaktadır.” Dedi.
EROL TUNCER: “HALKIN BİZİ ANLAMASINI BEKLEMEDEN BİZ HALKI ANLAMALIYIZ”
CHP eski genel sekreter yardımcısı ve eski milletvekili Erol Tuncer görsel sunum eşliğinde CHP tarihini anlattığı konuşmasında 60’lı yıllardan bugüne kadar elde edilen sonuçları sıraladı. Tuncer sık sık “Halk bizi anlamıyor” serzenişlerine karşılık “acaba biz halkı anlyabiliyormuyuz, veya halkı nasıl anlarız” yönteminin daha doğru olacağını sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
ALİ TOPUZ: “CUMHURİYET’TEN GERİYE NE KALDI DİYE SORUYORUZ”
“CHP’nin kuruluşundan 49 gün sonra Cumhuriyet ilan edilmiştir. Atatürk Cumhuriyeti ilan ettikten sonra İsmet İnönü’ye “ben hem Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığını sürdüremem, doğru da olmaz. Sen partinin başına geçeceksin” demiştir. Atatürk 1927 yılında CHP’yi “dinsizlikle” suçlayanlar için Tekke ve zaviyelerin kapatılması kararını Cumhuriyeti’n geleceğinin teminatı olarak aldıklarını söyler. Atatürk, aksi halde Cumhuriyet karşıtlarının söz konusu yerlerde örgütlenerek rejimi yıkmak istyeceklerini ifade ediyordu. Bugünü tam anlayabilmek için bu süreçleri iyi analiz etmek gerekiyor. 1980 yılından geçen 35 yılda “Cumhuriyet’ten geriye ne kaldı” sorusunu sorar hale gelindiğini ifade eden Topuz, “işte Atatürk’ün büyüklüğü burada bir kez daha ortaya çıkıyor.” Dedi.
HASAN FEHMİ GÜNEŞ: “YENİ SÖYLEM VE PROGRAM GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”
“Bu seçimlerde kendimizle yarışmayacağız, başka partilerle yarışacağız. Geçen seçimde şu kadar şu kadar oy almıştık, bu seçimde şu kadar almalıyız sözleri safsatadır. Hedef iktidar olmalıdır ve bunu başaracak gücümüz var. Buradaki 70’li yılların gençleri görevlerini yaparak 73’te, 77’de CHP’yi birinci parti yapmışlardır. Eksiğimiz şudur: onların yerine yeni gençler yetiştirememişiz. 1 Kasım seçimlerinde dört milyon yeni seçmen oy kullanacak, bu sayı genç seçmenlerden oluşuyor. Bu kitleye yönelik söylem ve program geliştirmeliyiz.” Dedi.
Panel soru cevap bölümü ile sona erdi

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA