SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’NİN LİSTELERİ DEĞİŞECEK Mİ?

CHP’NİN LİSTELERİ DEĞİŞECEK Mİ?
Bu haber 16 Eylül 2015 - 21:20 'de eklendi ve 396 views kez görüntülendi.

KILIÇDAROĞLU CNN TÜRK’TE AÇIKLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
CHP’NİN 1 KASIM SEÇİMLERİNE GİRECEK MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ
“Perşembe günü Parti Meclisi’ni topluyoruz. Konuyu görüşeceğiz, cuma günü de YSK’ya listeleri teslim edeceğiz. Merkez Sağ’dan partimize gelenler var. Merkez Sağ’dan geliyorlar diye özel bir çabamız yok. Geçmişte kendisini orada konumlandıran pek çok arkadaş, kendi konumunun CHP içerisinde olması gerektiğini düşünüyor biz de kabul ediyoruz.”
“PARTİ MECLİSİNDEN ÖNCE BENİM İSİM AÇIKLAMAM DOĞRU OLMAZ”
– Umut Oran, Burhan Şenatalar listede olacak mı?

“Yarın görüşeceğiz onları da. Partimizin kültüründe kararı Parti Meclisi verir. Bu kültürü yaşatmak istiyorum. Ben şu olacak bu olacak dediğim zaman Parti Meclisi’ne müdahale etmiş oluyorum. Son sözü Parti Meclisi verecek. Önseçimle seçilenlere özel bir saygı duymamız gerekiyor. Bunlar kazandılar ve geldiler. Özel bir sıralama yapmamız sözkonusu değil.”
– Milletvekili listelerinde değişmeler olabilir mi?
“Önseçimle gelenlere hiçbir biçimde müdahale etmeme gibi bir kuralımız var. Önseçim yapılmayan iller var Kahraman Maraş gibi, Tunceli, Ardahan, Kars gibi. Oralarda eğer daha önce milletvekili adayı olup kazanamamışsa oralarda değişiklik yapacağız. Önseçim yaptık diye oylarımızda artış olmadı. Birkaç istisna dışında.”
– İhsan Özkes’in yerine kim gelecek?
“Yarın görüşeceğiz. Doğrusunu isterseniz herkes gibi beni de şaşırttı.”
– İzmir’den mi aday olacaksınız?
“Evet İzmir’den aday olacağım”
– Vatan Partisi ile ittifak olur mu?
“İttifak olmayacağını Sayın Perinçek’e de ifade ettik. Vatan Partisi ile görüşlerimizin örtüşen de örtüşmeyen de kısımları var.”
“ERDOĞAN’LA POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM”
“Erdoğan ile polemiğe girmeyeceğim. 7 Haziran’dan bu yana koşulların değiştiğini biliyoruz. Seçim kampanyamız bunlar düşünülerek yeniden hazırlandı. Erdoğan benim muhatabım değil. Benim muhatabım Davutoğlu. O özellikle bana yanıt getiriyor ama onu muhatap almayacağım. Ne yaparsa yapsın muhatap almayacağım.”
GAZETE VE DERGİ BASKINLARI, ERİŞİM ENGELLEMELERİ
Medyayı ya da bazı yazarları ‘terörist’ diye suçlayınca onlara ‘terör ne’ diye sormak lazım. Ama şu var, medya üzerindeki baskıları birden fazla incelemek lazım. Devlet Bankaları’nın ve AKP’nin kontrolü altında olan kurumların belli yerlere ilan vermemesi. Turkcell AKP’nin kontrolüne geçtikten sonra sadece havuz medyasına ilan veriyor. Ziraat, Halk Bankası’nın da reklamları oraya akıyor. Hükümetin dolaylı olarak, finans baskısı bu

İkinci olarak siyasal baskı. Mitingdeki konuşmalarda zorunlu olarak otokontrol yapabileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyor, bunu yapmak istiyorlar. Bunda başarılı oldular ama istedikleri noktaya gelemediler.

Üçüncü olarak bir gazeteyi susturacağız. O gazeteyi, sahibini terörist ilan edelim. Bir algı. Bunu da yapmaya başladılar. Gerçekten ilk iki aşamada başarılı olamayınca üçüncü aşamaya geçtiler.
“O SAVCIYA SAVCI BİLE DENMEZ”
(Doğan Grubu’na açılan soruşturma) O savcıya savcı demek bile tartışılır. Hukuk Fakültesi’nden mi mezun ondan da şüphem var. Şimdi özel olarak da Hürriyet’in mercek altına alındığını görüyoruz. Hürriyet’in şöyle bir özelliği var: Herkesin okuduğu bir gazete. Savcının pespaye iddiası, gerçekten demokrasi adına da hukuk adına da, adalet adına da, savcılar adına da felaket bir tablo, asla doğru değil.

Toplumun duyarlı kesimlerinden tepki var. Ama bazı kesimler var ki suskunluklarını koruyorlar. Onların da konuşması lazım. Tüm baroların açıklama yapmasını isterdim. Normalde HSYK’nın göreve geçmesi lazım. Savcı başka yerde bir gün bile kalamaz. Savcı değil, gerçekten. Savcının görevi nedir? Cumhuriyet Savcısı denir. Cumhuriyet’in üstünlüğünü, anayasal düzeni korumak… Bu kadar açık ve net.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA