SON DAKİKA

Haberertesi

ÇANKAYA’NIN KADIN ŞOFÖRLERİ

ÇANKAYA’NIN KADIN ŞOFÖRLERİ
Bu haber 30 Ağustos 2015 - 15:26 'de eklendi ve 586 views kez görüntülendi.

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN RESMİ ARAÇLARI KADIN ŞOFÖRLERE EMANET
Çankaya Belediyesi’nin kadın şoförleri, her gün Çankaya sokaklarında direksiyon sallıyor. “Elinin hamuruyla erkek işine karışma” devri çoktan sona ermişken kadınları iş hayatının her alanında görmek mümkün.
KADIN EMEKÇİLER HER YERDE
Kimi kadın lastikçilik, kimi kadın tır, ambulans, taksi ya da otobüs şoförlüğü yapıyor. Çankaya Belediyesi de ulaştırma bölümünde 4 kadın şoför istihdam ediyor.
ÇANKAYA’DA KADININ ADI VAR
Toplumsal cinsiyete duyarlı belediyecilik örnekleri ile öne çıkan Çankaya Belediyesi, erkeklere has bilinen şoförlük mesleğinde kadın şoför istihdam ediyor. Güne sabahın erken saatlerinde başlayan kadın şoförler, Belediye’nin diğer birimlerinden gelen talepler doğrultusunda akşama kadar direksiyon başındalar. Ama biraz da dertliler, çünkü değişen sokak ve cadde isimlerden dolayı adres bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.
İŞTE O KADIN ŞOFÖRLER
image
Şehriban Taşdemir, Hanzade Akçay, Emine Bulut ve Dudu Durunesil Çankaya Belediyesi’ndeki çalışma hayatına kadın temizlik işçileri olarak başlamışlar. Belediyenin süpürge araçlarını kullandıklarında Başkentlilerin ilgisini çeken kadın şoförler, şimdi de Belediye’nin resmi araçlarını kullanarak çevrenin dikkatini çekiyorlar. Her biri neredeyse 15 yıldır araç kullanıyor.
ÇANKAYA’NIN “ŞOFÖR NEBAHAT”LERİ GURURLU
image
Kadının, eğer isterse birçok işi yapabileceğini belirten Çankaya’nın kadın şoförleri, çevrenin gösterdiği ilgiden memnuniyetlerini, “En güzeli de Belediye’nin önünde beklerken gösterilen ilgiden duyduğumuz gurur. Bu, Belediyemizin de kadına verdiği değeri gösteriyor” şeklinde ifade ediyorlar. Kadın şoförlerin eşleri de çocukları da mesleklerini yapabilmelerine destek oluyor.
ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN DESTEK
Belediye’nin ulaşım biriminde görev yapan erkek şoförler de, kadın şoförlerden oldukça memnun. Kadının elinin değdiği her işte bir güzellik doğduğunu belirten çalışma arkadaşları, kadın şoförleri hiç yadırgamadıklarını ve daha fazla sayıda da istihdam edilebileceğini belirtiyorlar. Zira kadının girdiği ortam, doğal olarak kendine çeki düzen veriyor. Bir de ekliyorlar “Kadın arkadaşlarımız araçlarını tertemiz tutuyorlar” diye.
KESKİN VİRAJ DÜZ YOLA DÖNDÜ
Kadınlar kullandıkları araçları da kendileri temizliyor. Sıhhiye Çok Katlı Otopark’ının beşinci katında duruyor araçları. Bilenler bilir Sıhhiye otoparkının her katına ulaşmak için keskin virajlardan geçilir. Burada görev yapan kadınlar da ilk başta biraz zorlanmışlar. Araç kullanan herkesin kolaylıkla geçemeyeceği bu keskin virajlardan artık çok daha kolay geçiyorlar. Kolay değil; görev çıkınca baş döndürücü beş katı inecekler, dönüşte aynı katları çıkacaklar. Bu keskin virajları, biraz da toplumun kadının çalışma hayatında yerine benzetiyorlar. Yıllar önce, bir belediyede kadın şoförün çalışması yadırganan bir durumken, şimdi şaşkınlık da olsa doğal olarak karşılandığını belirtiyorlar.
“ÇANKAYA BELEDİYESİ İSE YAPAR”
Kadın şoförlerden Hanzade Akçay karşılaştığı bir şaşkınlığı ve Çankaya Belediyesi’nde çalışıyor olmanın farkını şu sözlerle ifade ediyor:
“Göreve gittiğim bir yerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevli şoför arkadaş resmi araç kullandığımı görünce merakla sordu; ‘Biz Aile Bakanlığı’nda çalışıyoruz ama bizde böyle bir şey yok. Siz hangi kurumda çalışıyorsunuz?’ diye sordu bana. Çankaya Belediyesi’nde deyince ‘Ooo Çankaya Belediyesi ise yapar’ dedi”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA