SON DAKİKA

Haberertesi

37 YIL SONRA KAZANCI YOKUŞUNDA

37 YIL SONRA KAZANCI YOKUŞUNDA
Bu haber 29 Nisan 2014 - 8:04 'de eklendi ve 397 views kez görüntülendi.

DİSK CHP VE KİTLE ÖRGÜTLERİ 1977 1 MAYIS’INDA KATLEDİLENLERİ KARANFİLLERLE ANDILAR
CHP, DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği’nin de (TTB) bulunduğu 1 Mayıs Düzenleme Komitesi, 1 Mayıs 1977’de Kazancı Yokuşu’nda ölen 37 kişi ile 1 Mayıs 1989’da Şişhane’de ölen Mehmet Akif Dalcı ve 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de ölen Hasan Albayrak, Dursun Odabaş ve Yalçın Levent’i karanfillerle andı.
CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ SÜLEYMAN ÇELEBİ VE KADİR GÖKMEN ÖĞÜT DE KATILDI
Kazancı Yokuşu’nda düzenlenen anmada konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Taksim 1 Mayıs alanıdır. 1 Mayıs’ta herkesi Taksim’e çağırıyoruz” dedi. Aralarında eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi, 1 Mayıs 1977’de ölen 37 kişiyi anmak için Taksim’de buluştu.
DİSK GENEL SEKRETERİ ARZU ÇERKEZOĞLU: “1 MAYIS’TA TAKSİM’DE OLACAĞIZ”
Kazancı Yokuşu’na kırmızı karanfiller bırakıp 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup adına konuşan Çerkezoğlu, Gezi Parkı protestolarında hayatlarını kaybedenleri ve Berkin Elvan’ı da andıklarını belirterek, “Taksim’den ümidi kesin’ diyenlere diyoruz ki, Taksim’den ümidi kesmek emekten, gelecekten, yaşamdan ümidi kesmek demektir. Taksim Meydanı’nı kapatarak kendi baskı ve şiddet politikalarını meşrulaştırmaya çalışanlara, bu ülkeyi kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetiyle yönetmeye çalışanlara 1 Mayıs’ı alet ettirmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. TTB Merkez Konseyi Üyesi Doktor Osman Öztürk de, “Hekim olarak bizler gayet iyi biliriz. Bunun adına tıpta paranoya denir. Bu hükümet Taksim paranoyasına kapılmıştır. Bu hükümet 1 Mayıs paranoyasına kapılmıştır” dedi. Kazancı Yokuşu’ndaki anmanın ardından yağmur altında Şişhane’ye, Mehmet Akif Dalcı’nın 1 Mayıs 1989’da öldürüldüğü yere yürüyen grup, buraya kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra 1 Mayıs 1996’da Hasan Albayrak, Dursun Odabaş ve Yalçın Levent’in Kadıköy’de öldürüldükleri yerde anma yaptı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA