SON DAKİKA

Haberertesi

100 YILLIK ÇINAR

100 YILLIK ÇINAR
Bu haber 11 Haziran 2023 - 17:45 'de eklendi ve 27 views kez görüntülendi.

Sait TEMUR
SAVAŞ MEYDANLARINDAN BUGÜNE
Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki partilerin tamamı, İçişleri Bakanlığına verilen bir dilekçeyle kurulmuş, “ideolojisi ve tarihi olmayan, Lider Partisidir” Demokrat Parti, Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Anavatan Partisi ve Demokratik Sol Parti gibi partiler Liderlerinden sora ya yok oldular ya da işlevsiz hale geldiler.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıllık tarihine baktığımızda ikinci Genel Başkan İsmet İnönü sayısız saldırıya uğradı, içinde bulunduğu Tren durduruldu, gideceği ile girişi yasaklandı, o dönem CHP’nin TBMM Grup odasının kapıları geceyarısı kırılarak arama yapıldı. Bu durum İsmet Paşa’ya haber verildiğinde “Eşkiya’nın ne zaman, nerede ne yapacağı belli olmaz” açıklamasını yapmıştı. Hatatının büyük bölümü savaş meydanlarında geçen İsmet Paşa için “Asker Kaçağıydı” bile denmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Eylül darbesinde kapatıldı, Genel Başkan Bülent Ecevit tutuklandı, malına, mülküne, aeşivlerine ve parasına el konuldu, kurumsal yapısı ve genel başkanları saldırılara ve kara propagandalara maruz kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM çatısı altında bile saldırı yapıldı.

İstanbul Fatih Camiisinde düzenlenen ehit cenazesi töreninde Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi fırlatıldı. Saldırgana güvenlik güçlerinden önce müdahale eden o dönem İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat “Devlet, genel başkanımızı koruyamazsabiz korumasını biliriz” demişti.

CHP Liderinin konvoyuna Artvin yolunda terör örgütü saldırmış ve bir askerimiz şehit olmuş, Kılıçdaroğlu da son anda bölgeden çıkarılmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlayıp İstanbul’da sona eren “Adalet yürüşünde” suikast girişimi son anda önlenmişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenaze töreninde de “linç edilmekten” son anda kurtarılmıştı.

14 ve 28 Mayıs seçim süreçlerinde organize bir şekilde “CHP terörle kol kola” propagandası yapıldı. (Ne yazık ki %52’lik bir kesim de bunlara inandı)

Tüm bunlara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi yedi Genel Başkan gördü, hâlâ ayakta, hâlâ umut…

100 yıllık Çınar’ı kurutmak yerine yeşertmek ve daha da büyütmek zorundayız ve bu bir görevdir. 100 yıllık borçtur. 

CHP’Yİ TÜMDEN YOK ETME OPERASYONU!
Dikkat ederseniz seçim sonrasında başlayan/başlatılan tartışmalar “Kurultay ve Genel Başkan değişimi” ile kalmıyor, her yorumun sonunda “CHP bu gidişle önümüzdeki yerel seçimlerde elindeki belediye başkanlıklarını da kaybececek ve siyasi misyonunu tamamlayacak” gibi tamamen art niyetli ve düşmanca senaryolar üretiliyor. Ne yazık ki bu senaryoların bir bölümü de “Parti içindeki bir kesimde de kabul görüyor” oysa nüfusun yaklaşık %60 gibi bir bölümüne hizmet veren CHP’li belelediyeler tüm engellere rağmen tarih yazıyorlar.

İşte bunun için “100 yıllık Çınar’ı” yeşertmek ve büyütmek öncelikli görevimiz olmalıdır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA