SON DAKİKA

Haberertesi

1 MAYIS’TA 1 MAYIS ALANI’NDAYIZ!

1 MAYIS’TA 1 MAYIS ALANI’NDAYIZ!
Bu haber 18 Nisan 2014 - 16:07 'de eklendi ve 383 views kez görüntülendi.

EMEK VE KİTLE ÖRGÜTLERİ KARARINI AÇIKLADI
İşte o açıklama:
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs 2014 Komitesi’nin çağrısıyla biraraya gelen, biz aşağıda imzası bulunan siyasi partiler, siyasi çevreler, demokratik kitle örgütleri ve dergiler olarak; emekçi halkımızı “1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” 2014 kutlama ve anmaları için Taksim 1 Mayıs Meydanı’na çağırıyoruz.
DEDEN TAKSİM?
• Taksim Meydanı Türkiye’nin toplumsal ve siyasal tarihi açısından son derece önemlidir. Umutlarımızın ve acılarımızın mekânıdır.
• Taksim Meydanı 1977 1 Mayıs’ıdır; kaybettiğimiz işçi ve emekçilerdir.
• Taksim Meydanı 12 Eylül askeri cuntasının yasaklarından beslenenlere mücadele ile verilen yanıttır.
• Taksim Meydanı, “Ayaklar baş olursa, kıyamet kopar” diyerek bu alanı işçi sınıfının kutlamalarına kapatmak isteyenlere karşı sesiz kalmayan, tüm engellemelere, gaz bombalarına, joplara, sokak işkencelerine, baskılara rağmen, arkadaşlarını ananlarındır.
• Taksim Meydanı nasırlı elleriyle yoktan var edenlerin, ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, sömürüye teslim olmayanların çığlığıdır.
• Taksim Meydanı, milyonların ayağa kalktığı, yüzlercemizin gözaltına alındığı, onlarcamızın yaralandığı, gencecik 8 canımızın katledildiği GEZİ DİRENİŞİ’dir!
• Taksim Meydanı Ali İsmail’dir, Ethem’dir, Ahmet’tir, Abdocan’dır, Mehmet’tir, Medeni’dir, Hasan Ferit’tir, Berkin’dir…
• Taksim Meydanı başka bir dünya isteyenlerindir.
• Taksim, 1 Mayıs Alanı’dır!..
TOPLUMUN HER KESİMİ TAKSİM’DE OLACAK
İşte bu nedenle biz, hepimiz, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız.
MEYDANLAR ADALET İSTEMİNİN KÜRSÜLERİ OLACAK
1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, tarihten gelen ve evrensel hukukun onayladığı hakkımızı kullanarak, 1 Mayıs 2014’te Taksim 1 Mayıs Alanı’nda olacağız.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA