SON DAKİKA

Haberertesi

REİS ÇELİK’E ABD’DEN ÖDÜL

REİS ÇELİK’E ABD’DEN ÖDÜL
Bu haber 27 Nisan 2014 - 21:43 'de eklendi ve 479 views kez görüntülendi.

TÜRK SİNEMASININ USTA YÖNETMENİ REİS ÇELİK ÖDÜLLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
“Işıklar sönmesin” “Hoşçakal Yarın” “İnat Hikayeleri” ve “Lal Gece” gibi filimlerin yönetmeni Reis Çelik Amerika’dan ödülle döndü.
SON FİLMİ “İNADINA FİLM ÇEKMEK”
Yönetmen Reis Çelik’in son filmi “İnadına Film Çekmek”in Kuzey Amerika ilk gösterimi 13. Boston Türk Film Festivali’nde yapıldı.
FİLMİNİN İLK GÖSTERİMİ SONRASI İZLEYİCİLERLE SÖYLEŞİ YAPTI
Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde gösterilen film seyircilerin büyük beğenisini kazandı ve alkışlandı. Filmden sonra usta yönetmen seyircilerle bir de söyleşi yaptı. Söyleşiden sonra ünlü yönetmen Reis Çelik’e Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü düzenlenen bir törenle kendisine sunuldu.
REİS ÇELİK: “TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA TAŞIYACAK EN GÜÇLÜ SİLAH SANATTIR”
Museim Fine Art ta düzenlenen törende konuşan Çelik “Dünyanın en eski ve zengin kültürlerinin bulunduğu Türkiye’yi dünyaya taşıyacak en güçlü silah sanattır” diyerek sanata yatırım yapmanın insanlığa yatırım yapmak olduğuna dikkat çekti.
FİLİMLERİNDE ROL ALAN TUNCEL KURTİZ’İ SAYGIYLA ANDI
Konuşmasında bu ödüle layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Reis Çelik “binlerce yıldır nice medeniyeti barındırmış Anadolu, Mısır, Ortadoğu üçgeninin kadim ve zengin topraklarında yaşayan kültürlerin kendisine filmlerinde esin kaynaklığı yaptığını belirti.” Reis Çelik birçok filmde birlikte çalıştığı, bu toprakların kültürünü en iyi yansıtan oyuncu olan Tuncel Kurtiz’ide teşekkür ederek andı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA