SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARI’NDA CAM FESTİVALİ

ODUNPAZARI’NDA CAM FESTİVALİ
Bu haber 15 Ekim 2015 - 22:11 'de eklendi ve 460 views kez görüntülendi.

19 EKİMDE BAŞLAYACAK CAM FESTİVALİ İLÇEYE RENK KATACAK
Odunpazarı Belediyesi sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ulusal ve Uluslararası Cam sanatçılarının bir araya geleceği 3. Uluslararası Cam Festivali’ni gerçekleştiriyor.
ULUSLARARASI ETKİNLİĞE İMZA ATIYORUZ
Odunpazarı Belediyesi, 2014 yılının Mart ayında gerçekleştirdiği, Uluslararası düzeydeki 21 Mart Dünya Ağaç Günü kutlamalarını diğer bir adıyla “Wood is Good” “Ağaç Güzeldir” etkinliğin ardından, uluslararası bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.
DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KATILACAK
19 Ekim tarihinde başlayacak, Odunpazarı 3. Uluslararası Cam Festivali, Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesinde gerçekleştirilecek. Etkinliğe uluslararası alanda üne sahip “Daniel White” (ABD) “Jason Christian” (ABD) ve “Jiri Suhajek” (ÇEK CUMHURİYETİ) konuk sanatçı olarak katılacak. Türkiye’den ve Eskişehir’den de alanlarında ün yapmış sanatçıların katılacağı festival 25 Ekim tarihinde sona erecek.
CAM SEKTÖRÜ GELİŞECEK
Gerçekleştirilen festival sayesinde Odunpazarı Tarihi bölgesinin canlılığının daha da artacağını belirten yetkililer, aynı zamanda gelişme aşamasındaki cam sektörünün de daha ileri seviyelere ulaşacağını ifade ettiler. Tarihi Odunpazarı Bölgesinde Lületaşı, Seramik, Çini ve Ahşap sanatının yanı sıra Cam Sanatının da oldukça yaygın hale geldiğini belirten yetkililer, “Bu festival sayesinde cam sektörü daha da gelişecek ve Eskişehir’e Odunpazarı’na gelen turistler artık lületaşı, seramik, çini ve ahşap dışında cam objelerden yapılan hediyelik eşyaları alacak” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA