SON DAKİKA

Haberertesi

KAZIM ARSLAN EĞİTİMİ ANLATTI

KAZIM ARSLAN EĞİTİMİ ANLATTI
Bu haber 19 Ekim 2015 - 12:47 'de eklendi ve 369 views kez görüntülendi.

“CHP, EĞİTİMDEKİ TÜM KAYGILARI GİDERECEK,
LAİK VE ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİMİ UYGULAYACAK”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Pamukkale, Beyağaç ve Buldan ilçelerinin mahallelelerinde hemşehrileriyle buluştu. Milletvekili Kazım Arslan, CHP’nin eğitim politikasının tüm ayrıntılarını paylaştı, CHP iktidarındaki eşit, parasız, ideolojik yönlendirmeden uzak bilimsel eğitimin Türkiye’ye rahat bir nefes aldıracağını, ailelerin kaygılarının giderileceğini ve üreten Türkiye için eğitimin çok önemli bir altyapı oluşturacağını sözlerine ekledi. Milletvekili Arslan, milli eğitimin milli gelirden hak ettiği payı alacağını belirtti ve CHP’nin 1+8+4 yıla yayılan yeni eğitim politikasına dair şu açıklamada bulundu:
“CHP, DEMOKRASİ VE İYİ GELECEK İÇİN EĞİTİME DEĞER VERİYOR”
CHP her anne babanın çocuğunu güvenle emanet edebileceği bir eğitim sistemini tesis etmek için çalışmaktadır. Demokrasimizin geleceği için, toplumsal hoşgörünün yeşermesi için, ekonomimizin bilgi ekonomisine geçebilmesi için ve dünya ile rekabet edebilmemiz için hayati önemdeki eğitim sistemimiz felç olmuş durumdadır. Eğitimde yaşanan sorunlar geleceğimizi karartıyor. Son 13 yılda 13 kez değişen eğitim sisteminden hiçbir veli,öğrenci ve öğretmen memnun değildir.Böyle bir eğitim sistemiyle bir yere varamayız dedi.
“CHP, ANNE VE BABALARIN KAYGISINA SON VERECEK”
Ülkemizde tüm anne babalar çocuklarının geleceği için kaygılanıyor. CHP, bu kaygılara bir son verecek, çocuklarımız tektip eğitimden, ideolojik kalıplardan uzak laik,çağdaş,akıl ve bilime dayalı bir eğitime kavuşacak.
Mevcut iktidarın eğitim anlayışında, devlet okulları kendi kaderlerine terk ediliyor, öğrenciler istemedikleri okullara gitmeye zorlanıyor. İyi ve kaliteli eğitim sadece gelir durumu iyi olan çok az bir azınlığın ayrıcalığı haline geliyor. Kalitesiz eğitim fakirin çocuğunu fakirliğe mahkûm ediyor. Binlerce öğretmen kadrosuz bekletiliyor. Bilim dünyası ve üniversite yönetimleri baskı altına alınıyor. Üniversiteler, mevcut iktidar partisinin yerel örgütlerine çevrilmeye çalışılıyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Sorgulamayı değil, dogmaları; demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati; çoğulculuğu değil, tekçiliği önceleyen eğitim sistemi demokrasimizin geleceğini tehlikeye atıyor. Kısacası, eğitim sistemimiz bir buhran yaşıyor.Onun için mezun olmuş bütün öğretmenlerimizin atamalarını yapacağız,taşımalı eğitime son vereceğiz.Kapalı olan tüm okulları açacağız,öğretmenlerimizi tayin edeceğiz.Yerinde eğitim,köyünde eğitimi mutlaka gerçekleştireceğiz.
“CHP İKTİDARINDA 1+8+4 YIL EĞİTİM GELECEK”
“CHP iktidarında eğitim kapsamlı ve kalıcı bir dönüşüm yaşayacak. 1 yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 eğitim sistemini hayata geçireceğiz. 13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuğumuz ve gencimiz için mümkün kılacağız. Eğitim sistemi sadece Ankara’da masa başından belirlenmeyecek, uzman ve aileler, öğrenciler ve okul yönetimleri dahil olmak üzere tüm paydaşların görüşleriyle eğitimi düzenleyeceğiz. Eğitim sistemindeki değişikliklerin uzun erimli ve bütüncül planlanmasını sağlayacağız.
“EĞITIMDE NITELIĞI ÇOK ÖNEMSIYORUZ”
Eğitimin niteliğini yükselterek zorunlu eğitimde sınıf tekrarını %5’in altına çekeceğiz. Eğitim politikalarını, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili STK’ların katılımıyla oluşturacağız. MEB’in tüm ihalelerinin İnternet üzerinden izlenebilmesini sağlayacağız. Mesleki eğitimde teknik ve uygulamalı eğitimi öne çıkaracağız. Erken çocukluk dönemi eğitimi, temel eğitim ve ortaöğretimde öğrenci başına yapılan harcamayı artıracağız. Temel eğitimde okulların kendi bütçelerinin olacağı bir modele geçişi sağlayacağız. Yoksul öğrencinin tüm öğrenim araç ve gereç masraflarını devlet karşılayacak. Eğitim desteğini, kız çocuklarının okula gönderilmesi ön koşuluna bağlayacağız. Tam gün eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimizin ogle yemeğini devlet karşılayacak. Temel eğitime başlama yaşını 72 aya yükselteceğiz.
240 LİRA EĞİTİM YARDIMI
Aile Sigortası Programı ile yoksul öğrencilere, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık 240 Lira’ya kadar eğitim desteği vereceğiz. CHP, eğitimin laik, demokratik, çağdaş bir şekilde uygulanmasını sağlayacak, Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin tüm kaygıları giderilecek, taşımalı eğitime son verecektir.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA