SON DAKİKA

Haberertesi

İHSAN ÖZKES CHP’NİN ÜSKÜDAR ADAYI OLDU

İHSAN ÖZKES CHP’NİN ÜSKÜDAR ADAYI OLDU
Bu haber 17 Şubat 2014 - 16:52 'de eklendi ve 497 views kez görüntülendi.

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes basın mensupları ile yaptığı kahvaltı sonrasında basın açıklaması yaptı.
Her belediye başkanı Milletvekili olmak ister. Ben ise halka hizmet için milletvekilliğini bırakacağım.
Bu benim Üsküdar sevdamın lafta olmadığının, Üsküdar’a olan aşkımın, sevgimin, saygımın açık delilidir. Yarın Sevgililer Günü. Sevgililer Günü’nde kimi gençler muhtemelen Üsküdar’dan çıkarak sevgilisiyle bir başka ilçeye, Sosyal Demokrat CHP’li belediyelerinin olduğu Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli gibi yerlere gidecekler. Gençlerin gideceği bir tiyatronun, bir sinemanın bile olmadığı bir şehir haline getirilmiş Üsküdar.
ÜSKÜDAR’DA SOSYAL YAŞAM ALANI KALMAMIŞ
Muhafazakâr gençlerin, başörtülü gençlerin dahi sevgilileriyle, nişanlılarıyla, eşleriyle birkaç saat geçireceği alanlar kalmamıştır. Ağababaların villaları veya kasalarını dolduracak yerler haline getirilmiş Üsküdar. Dünyanın en güzel tepeleri ve boğazı, halkın yararından uzak, muktedirlerin doymak bilmeyen ihtiraslarına teslim edilmiştir.
BEN TÜRKİYEYİM…
Mübarek Cuma gününde Allah sevgisinin, Peygamber sevgisinin ve insan sevgisinin dorukta olduğu bir günde seçim çalışmalarımızın startını vereceğiz. Böylece, seçimde öne çıkaracağımız ana tema sevgidir, muhabbettir, hoşgörüdür, dostluktur, kardeşliktir. Mevlana gibi, herkesi sevgiyle, saygıyla kucaklayacağız. Hacıyı da, Hocayı da kucaklayacağız, Dedeyi de kucaklayacağız. Başı açık olan da, başörtülüsü de başımızın tacıdır. Benim babam Türk, rahmetli anacığım Kürt, eşim Çerkez, damadım Laz, gelinimin biri Bingöllü Kürt, diğeri Çanakkaleli göçmen, bir diğeri de İzmirli Türk kökenlidir. Yani ben Türkiye’yim.
30 MART SONRASI HERKESİ KUCAKLAYAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM
Üsküdar’da 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız yaşamaktadır. Türkiye mozaiğini oluşturan şehir Üsküdar’dır. 7 yıl Üsküdar Müftüsü olarak görev yaptım. 35 yıldır da Üsküdar’da oturuyorum. Emekli bir müftü olarak CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekiliyim. Bu Allah’ın kulları arasında bir ayrım yapmadığımın göstergesidir. Şimdi düşününüz; Üsküdarlı teveccüh gösterir ve 30 Mart’ta Üsküdar Belediye Başkanı olursam hacısı, hocası, dini çevreleri, hepsi benim dostlarım. Yıllarca onlara hizmet ettim. Aynı şekilde belediyede de hizmetler sunarım. Ben belediye başkanı olduğumda AKP’liler, Saadet Partililer, MHP’liler, Büyük Birlik Partililer, eski ANAP’lılar, Doğru Yol’cular, , CHP’liler, DSP’liler, İşçi Partililer, BDP’liler, yani istisnasız herkes, her Üsküdarlı kendisini kucaklayacak, kendisini dinleyecek, kendisine değer verecek bir belediye başkanına sahip olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacaktır.
GEÇMİŞİM YARINIMIN TEMİNATIDIR
Üsküdar Müftüsü iken Camileri, Kur’an Kurslarını yıllarca yönettim. 40-50 kadar caminin temelini attım. Belediye başkanı olduğumda yine camilerin ve Kur’an kurslarının hizmetine devam ederim. Ama Cemevlerinin de hizmetini ihmal etmem. Bunun için diyorum ki: camiler de bizimdir, cemevleri de bizimdir. Benim Üsküdar belediye başkanlığımda ayrılık, gayrılık olmaz. Sünni de benim kardeşim, Alevi de benim kardeşim, Türk de benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim, Laz da benim kardeşim, Çerkez de, Boşnak da, Roman da. Yani ben her kesimden herkesin memnun kalacağı bir adayım. Benim geçmişteki uygulamalarım yarınların teminatıdır. Çünkü ben halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak görüyorum.
ÜSKÜDAR’DA RANT DEĞİL İNSANLIK KAZANACAK
Bu güzellikten, insanca ve Müslümanca yaklaşımdan rahatsız olacaklar, kimyaları bozulacaklar var. Saltanatın, rantın, servetin, şaşanın ellerinden kaçmasından huzursuz olacaklar var. Bunlar karalama kampanyası açacaklar. İftiralarda bulunacaklardır. Allah’ın izniyle ve Üsküdarlıların teveccühü ile insanlık kazanacaktır.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA