SON DAKİKA

Haberertesi

CHP İSTANBUL ADAYLARI TANITILDI

CHP İSTANBUL ADAYLARI TANITILDI
Bu haber 04 Ekim 2015 - 12:12 'de eklendi ve 310 views kez görüntülendi.

“İSTANBUL TAKIMINI KURDU” BAŞLIKLI TOPLANTIDA İL BAŞKANI KARAYALÇIN KONUŞTU
CHP, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı.
“CHP’SİZ BİR HÜKÜMET OLMAYACAK”
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “Türkiye’de bundan sonra CHP’nin içinde yer almayacağı bir hükümet olamayacak?. CHP’nin olmadığı bir hükümet kurulamayacak. CHP ya hükümet kuracaktır ya da kurulacak hükümetin ortağı olacaktır” dedi.
7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE BAŞARI YOK!
Karayalçın, “7 Haziran seçimlerinde 2 milyon 439 bin oy aldık. Seçmen sayısının artmasına rağmen 2011 seçimlerinden 37 bin oy daha az oy aldık. 2011 seçimlerinde 29 milletvekili çıkardığımız İstanbul’da 2015 seçimlerinde ise 28 milletvekili çıkardık. İl örgütü olarak 7 Haziran seçimlerinde 400 bin daha fazla oy almayı hedeflemiştik, ne yazık ki bu hedefimize ulaşamadık.” Dedi.
“HERŞEYE RAĞMEN SORUMLULUK ALDIK”
Karayalçın, 7 Haziran’daki seçimlerin ardından CHP’nin hükümeti kurmak için çok çaba harcadığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Halkımız, 1 Kasım seçimlerinde partimizin bu gayretini karşılıksız bırakmayacak. ‘Önce insan, önce birlik ve önce Türkiye’ diyen seçim bildirgemizde yaşanılır bir Türkiye hedefliyoruz. Gelir düzeyi 750 liranın altında olan herkese katkıda bulunacağız. Üniversitelerdeki tüm harçları kaldıracağız. Bir yıl zarfında iki kişilik odalar şeklinde yurtlar yapacağız. Lise öğrencilere lise kart, üniversite öğrencilerinin bursunu artıracağız. En önemlisi de askerliği kısaltmayı taahhüt ediyoruz. En önemli taahhütlerimizden biri de YÖK’ün kaldırılması. CHP iktidarında 10 bin öğrenciyi doktora çalışmaları için yurt dışına göndereceğiz.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA