SON DAKİKA

Haberertesi

DEV TURİZM-İŞ’TEN İLK SÖZLEŞME

DEV TURİZM-İŞ’TEN İLK SÖZLEŞME
Bu haber 24 Şubat 2016 - 9:35 'de eklendi ve 338 views kez görüntülendi.

DEV TURİZM-İŞ SENDİKASI İLK TOPLU SÖZLEŞMESİNİ KONAK BELEDİYESİ İLE İMZALADI
DİSK üyesi Dev Turizm-İş sendikası Türkiye genelindeki ilk toplu iş sözleşmesini Konak Belediyesi ile yaparken, imza törenine DİSK Genel Başkanı Kani Beko da katıldı.
TOPLU İŞ SÖZLEŞME TÖRENİ YAPILDI
Konak Belediyesi bünyesinde yer alan İZBEL A.Ş ile Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) arasında toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla noktalandı. Turizm sektöründe çalışan emekçilerin sendikal hakları için mücadele veren sendika ile İZBEL A.Ş arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreni, Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleştirildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendikalarımızın şube yöneticileri ile işyeri temsilcilerinin katıldığı törende Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İZBEL A.Ş yöneticileri de yer aldı.
KANİ BEKO: “BU SÖZLEŞME BİR ÇOBAN ATEŞİ OLACAK”
Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, imzalanan toplu iş sözleşmesinin beş yıl önce kurulan Dev Turizm-İş Sendikası’nın Türkiye genelinde imzaladığı ilk toplu iş sözleşmesi olduğunu söyledi. Atılan imzaların bir milat olduğunu belirten Beko, “Bugün Dev Turizm-İş Sendikası ile Konak Belediyesi’nin imzaladığı bu sözleşme bir çoban ateşi olacaktır. Burada yapılacak toplu sözleşmeden sonra önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelinde farklı farklı işyerlerinde de toplu sözleşme umudunu taşıyoruz. Bu nedenle Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a göstermiş olduğu saygıdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
SEMA PEKDAŞ: “ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş törende yaptığı konuşmada “Şirketimizde çalışan arkadaşlarımız örgütlenerek sendikalı olmuşlar. Onlara sendikal mücadelelerinde başarılar diliyorum. Sendikalı olmanın gereği olarak da toplu sözleme görüşmeleri yapılır. Hem şirket yönetimlerimiz hem de sendika temsilcileri bir toplu sözleşme metninde anlaşmışlar. Bugün hep birlikte bu sözleşmeyi imzalayacağız. Çalışanlarımıza hayırlı olsun, Türkiye işçi sınıfına da hayırlı olsun. Sendikalaşma yolunda önemli bir adım olacağına inanıyorum” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA