SON DAKİKA

Haberertesi

YARKADAŞ YENİDEN MECLİSTE

YARKADAŞ YENİDEN MECLİSTE
Bu haber 16 Kasım 2015 - 7:41 'de eklendi ve 442 views kez görüntülendi.

VEKİL KAYDINI YAPTIRDI GAZETECİLERE KİTABINI HEDİYE ETTİ
CHP İstanbul Melletvekili Barış Yarkadaş, 26 Dönem Milletvekili kayıt işlemlerini yaptırdı. Yarkadaş’ın rozetini Annesi taktı. Basın mensuplarına kendi yazdığı “Aksarayın Sırları” isimli kitabını hediye eden Yarkadaş AKP’ye yönelik eleştrilerde bulunarak şunları söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 14 TV ve radyonun yargı kararı olmadan kapatılmasını sert sözlerle eleştirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylığındaki AKP yönetimi, Türkiye’yi tek sesli, çoğulculuğun yok edildiği, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan eleştiri hakkının olmadığı bir ülkeye çevirmeye çalışıyor” dedi.
Yarkadaş, Samanyolu Grubu’na ait 14 yayın kuruluşunun TÜRKSAT tarafından kapatılmasını sert sözlerle eleştirdi. Yarkadaş, “Türkiye, gazeteciler için, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından adeta bir cehenneme dönüştürüldü. Gazeteciler nefes alamaz hale geldi. Kanalları hiçbir yargı kararı olmadan kapatmak, anayasal suç işlemek, anayasayı ayaklar altına almaktır” dedi.
MUHABİRİN SUÇU NE?
Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun’un yargı üyelerine verilen indirimli evleri haber yaptığı için 24 yıl hapisle yargılandığını hatırlatan Yarkadaş, “Ne yapmış Canan Coşkun, hangi suçu işlemiş de 24 yıl hapisle yargılıyorsunuz?” diye sordu. Gazetecilere yanında getirdiği Aksaray’ın Sırları adlı kitabını da hediye eden Yarkadaş, “Her vekil, memleketinde üretilen ürünlerden getiriyor. Gazeteci kitap üretir. Ben de size kitabımı getirdim. Sizin verdiğiniz emeğe teşekkür için, kitabımı sizlere hediye etmek istiyorum” dedi.
AKSARAY’A NE KADAR PARA HARCANDI?
Aksaray’ın Sırları adlı kitabında “Kaçak Saray”da ikamet eden Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi adına bir rejim kurmaya çalıştığını ve bunu ”başkanlık kılıfı”yla gizlemeye çalıştığını da belirten Yarkadaş, “TV’ler kapatılıyor, gazeteciler yumruklanıyor, gazete matbaaları baskına uğruyor. Böyle bir rejimi sürdürmek ve tek adam anlayışını hakim kılmak istiyorlar” ifadesini kullandı. Yarkadaş, “Kapatılan kanallar, IŞİD’e gönderilen silahların görüntülerini yayınlamıştı. Frans’daki katliama yol açan uygulamaları toplum göremisin, kimse bilmesin diye bu kanalları karartıyorlar” dedi.
TEK ADAM DÖNEMİ
Erdoğan’ın Yasama – Yürütme ve Yargı’yı tek elde toplamaya çalıştığını belirten Yarkadaş, “İstiyorlar ki; onları hiç kimse denetleyemesin. Bakın, altı aydır, Kaçak Saray’a kaç para harcandığını öğrenmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık, sorularımıza tatmin edici yanıtlar veremiyor” dedi.
Aksaray adı verilen Beştepe’deki kampüsün kaç TL’ye mal olduğu ve yıllık giderinin ne kadar olduğunu kimsenin bilmediğini söyleyen Yarkadaş, “Şimdi bu yetmezmiş gibi, bir de denetlemenin tamamen ortadan kalktığı bir sistemi hakim kılmaya çalışıyor, başkanlık tartışması açıyorlar. CHP, Erdoğan’ın siyasal fantezisi olan Başkanlığa geçit vermeyecek, bunu tartışma konusu dahi yapmayacaktır” ifadesini kullandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA