SON DAKİKA

Haberertesi

YALOVA’NIN PARKLARINDA ŞİİR ZAMANI

YALOVA’NIN PARKLARINDA ŞİİR ZAMANI
Bu haber 31 Mart 2016 - 9:34 'de eklendi ve 914 views kez görüntülendi.

YALOVA’NIN PARKLARINDAKİ KONUŞAN BANK’LARDA ŞİİRLER SİZİ BEKLİYOR
Yalova Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’na koyduğu ‘konuşan banklarda’ Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Kısakürek’in şiirleri dinlenebilecek.
BAŞKAN SALMAN YERİNDE İNCELEDİ
Denize karşı vapur iskelesine doğru konulan bankların montajı sırasında çalışmaları denetleyen Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, “Edebiyatımızın iki değerli şairi Nazım Hikmet ve Necip Fazıl’ın şiirlerinin seslendirildiği, üzerinde biyografilerinin yer aldığı konuşan banklar sayesinde vatandaşlarımız, hem yorgunluklarını atacaklar hem de iki şairimizin şiirlerini dinleyecekler” dedi.
BANKLARDA ŞAİRLERİN 3’ER ŞİİRİ SESLENDİRECEK
Konuşan banklar, kendisi de şair olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bizzat belirlediği her iki şairinde 3’er şiirini seslendirecek.
Nazım Hikmet’in biyografisinin yer aldığı banktan şairin, ‘Dünyayı Verelim Çocuklara’, ‘Büyük Taarruz’ ve ‘Davet’ şiirini, Necip Fazıl‘ın biyografisinin yer aldığı banktan ise şairin, ‘Anneciğim’, ‘Veda’ ve ‘Çocuk’ şiirleri dinelenebilecek. Vatandaşlar oturdukları bankın yanında bulunan sensöre dokunulmasıyla birlite şiir dinlemeye başlayacak.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA