SON DAKİKA

Haberertesi

VALİLİK AÇIKLAMASI: 42 ÖLÜ 239 YARALI

VALİLİK AÇIKLAMASI: 42 ÖLÜ 239 YARALI
Bu haber 29 Haziran 2016 - 21:04 'de eklendi ve 293 views kez görüntülendi.

TERÖR SALDIRISININ BİLANÇOSU AĞIR OLDU
İstanbul Valiliği Atatürk Havalimanında düzenlenen saldırıda 10’u yabancı uyruklu 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 yaralıdan 109’unu taburcu olduğunu ve 3 teröristin öldüğünü açıkladı.
İSTANBUL VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
“28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 saat 13:00 itibariyle; 42 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 24 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.
130 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”
TERÖRİSTLERİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NDA
Saldırıda hayatını kaybeden diğer kişilerin Adli Tıp’taki işlemleri sürüyor; 3 teröristin cesedi de Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor.
9 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ
Saldırıda Atatürk Havalimanı’nda yer hizmeti hizmeti sunan TGS’nin 9 çalışanı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Mahmut Mer, Mahmut Çizmecioğlu, Mahmut Eymen Demirci, Abdülhekim Buğda, Çağlayan Çöl, Gülşen Bahadır, Yusuf Haznedaroğlu, Ercan Sebat ve Adem Kurt oldukları belirlendi. Turistleri Atatürk Havalimanı’na getiren tercüman Ertan An, bir otelde çalışan Murat Güllüce ve Gümrük Muhafaza memuru Umut Sakaroğlu da hayatını kaybedenler arasında yer aldı.
3 TAKSİCİ HAYATINI KAYBETTİ, 11 TAKSİCİ YARALI
Bombalı saldırıda Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı olarak taksicilik yapan Ali Zülfikar Yorulmaz, Erol Eskisoylu ve Mustafa Bıyıklı hayatını kaybederken,
11 taksici ise yaralandı.
10’U YABANCI UYRUKLU
Öte yandan yaşamını yitiren 42 kişiden 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün çifte vatandaş olduğu öğrenildi. Ölenlerden 4’ünün Suudi Arabistan, 1’inin Ukrayna, 1’inin de İran uyruklu olduğu ilk aşamada tespit edildi. Suudi Arabistan uyruklu Meryem, Kerimi, Zehra ve Hüda Amiri’nin sabah saatlerinde cenazelerinin teslim alındığı öğrenildi.
20 CENAZE AİLELERE TESLİM EDİLDİ
Cenazeleri teslim alınan 24 kişiden 20’sinin isimleri şöyle:
Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İde, Sıdık Peçenek, Hüseyin Tunç, Ercan Sabat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznedaroğlu, Adem Kurt, Abdülhekim Buğda, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA