SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU ÇAKIRÖZER GÜNYÜZÜ’NDE

UTKU ÇAKIRÖZER GÜNYÜZÜ’NDE
Bu haber 10 Nisan 2016 - 12:10 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

ANKARA DÖNÜŞÜNDE GÜNYÜZÜ İLÇESİNE GELEN ÇAKIRÖZER POLİS HAFTASINI KUTLADI, VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Polis Haftası’nı Günyüzü’nde kutlayan CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, polislerin ekonomik ve özlük haklarını haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
Çakırözer, AKP’nin “Çözüm süreci”ndeki vahim hata ve ihmalleriyle Türkiye’yi “çözümsüzlüğün ve kaosun” içine soktuğunu belirtti.
ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞ DEĞİL SAVAŞ GETİRDİ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AKP’nin “çözüm sürecinde” yaptığı vahim hatalar ve güvenlik zafiyetleriyle Türkiye’yi çözümsüzlüğün ve kaosun içine soktuğunu söyledi. Şehit haberinin gelmediği günün kalmadığını belirten Çakırözer, “Ülkemizin bir an önce huzur, barış ve beraberlik ortamına kavuşması gerekiyor” diye konuştu.
CHP’li Çakırözer, Günyüzü’nde vatandaşlarla buluştu.
ÇAKIRÖZER, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE POLİSLERİ ZİYARET ETTİ
Türk Polis Teşkilatı’nın 171’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Günyüzü İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan polisleri ziyaret eden Çakırözer, önemli mesajlar verdi. Polislerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkati çeken Çakırözer, polislerin iş riski de göz önünde bulundurularak tatmin edici maaş verilmesi gerektiğini söyledi. “Eşit işe eşit ücret” ilkesi uyarınca Jandarma personeline daha önceki yıllarda verilen 3600 ek göstergenin polislere de verilmesi gerektiğini belirten Çakırözer mesai ücretlerinin de diğer devlet memurlarına ödendiği gibi saat başı olması ve polislerin çalışırken aldıkları Emniyet Hizmetleri Tazminatı’nın yüzde 50’sinin emekli maaşına yansıtılması gerektiğini söyledi.
TERÖRÜ LANETLİYORUZ
Terörle mücadele kapsamında polislerin de çok önemli görevler üstlendiğini belirten ve son altı ayda yaklaşık 500 asker ve polisin şehit olduğuna işaret eden Çakırözer, “Bugün yaşananların bu noktaya gelmesinde her şeyden önce PKK’nın yeniden azan terör eylemleri var. Bunda hiç şüphe yok. Ancak terör örgütü bu kadar insan ve silah kaynağını nasıl yarattı, bunu sormak lazım. İşte bu noktada AKP hükümetinin vahim ihmal ve zaafiyetlerinin büyük rolü vardır. Çözüm adı altında ülkeyi tam bir çözümsüzlüğün, kaosun içine soktular. Güneydoğu’da her il, her ilçe birer mühimmat deposuna dönüşürken AKP iktidarı ne yapıyordu? Bunları bilmemesi, görmemesi imkanı var mı? Demek ki göz yumuldu.” diye konuştu. Neredeyse her gün ülkemizin her yerine bir şehit haberinin geldiğine de dikkat çeken Çakırözer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Böylesine yüksek güvenlik riskinin olduğu bir dönemde, can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz polislerimizin her biri bizim için çok değerlidir. Onların bu ağır görev ve sorumluluklarını daha rahat koşullarda yerine getirebilmeleri için özlük haklarının iyileştirilmesine ihtiyaç var. Biz CHP olarak terörü lanetliyoruz. Ülkemizde terörün sona ermesi için her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazırız. Ülkemizin bir an önce huzur, barış ve birlik ve beraberlik ortamına kavuşmasını diliyorum.”
VATANDAŞLARLA DERTLEŞTİ
Çakırözer daha sonra ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla sorunlarla ilgili sohbet etti. Çakırözer, Kaymakamlık ve yeni hizmete giren hastanesine giderek personeline “hayırlı olsun” hastanede yatanlara da “şifa” temennisinde bulundu. Çakırözer daha sonra Kavuncu, Gümüşkonak ve Kayakent mahallelerinde yurttaşlarla biraraya geldi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA