SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU ÇAKIRÖZER ESKİŞEHİR’İ SAVUNDU

UTKU ÇAKIRÖZER ESKİŞEHİR’İ SAVUNDU
Bu haber 12 Kasım 2015 - 8:40 'de eklendi ve 407 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, istinaf mahkemeleri hakkında verilen kararla Eskişehir’in etkisizleştirildiğini belirtti.
“ESKİŞEHİR’İ ETKİSİZLEŞTİRME ÇABASI”
Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, istinaf mahkemeleri hakkında verilen kararla Eskişehir’in etkisizleştirildiğini belirtti. Çakırözer, açıklamasında, Adalet Bakanlığı’nın almış olduğu “Adalet Bakanlığı’nın, almış olduğu ‘Altı Yeni Bölge Adliye Mahkemesi kurulmasına ilişkin karar’, ‘Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Karar’ ve ‘Bölge Adliye Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinin Tüm Yurtta Göreve Başlayacakları Tarihe İlişkin Karar’ kararın 7 Ekim 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Utku Çakırözer, “Kanun ve bu kapsamda Adalet Bakanlığı’nın kararları uyarınca Bölge Adliye Mahkemeleri 20 Ekim 2016 tarihinde tüm yurtta göreve başlayacak ve Bölge İdare Mahkemeleri de temyiz mahkemelerine dönüştürülecektir. Eskişehir’deki Bölge İdare Mahkemesi kapatılarak, ilimiz idari temyiz davalarında Bursa’ya, Adli temyiz davalarında ise Ankara’ya bağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
“BU TUTUM ESKİŞEHİR’İ ÖNEMSİZLEŞTİRMEKTE VE HALKI MAĞDUR ETMEKTEDİR”
Eskişehir için adli açıdan büyük sıkıntıların yaşanacağına dikkat çeken Çakırözer, “Öncelikle söz konusu durum Eskişehir için adli açıdan büyük bir sıkıntıya yol açacaktır. Daha önce de 2012 yılında alınan bir karar ile Eskişehir’de Mahmudiye, Mihalgazi ve Seyitgazi adliyelerinin de dahil olduğu ülke çapında toplamda 146 adliye kapatılmıştı. Seyitgazi ve Mihalgazi mahkemeler kapsamında Eskişehir’e, Mahmudiye Çifteler ilçesine bağlanmıştı. Bu ilçelerde davası olan vatandaşlarımız Eskişehir merkezine veya Çifteler’e gitmek durumunda kalmaktadırlar. Şimdi aynı durum temyiz durumunda davaları olacak olan vatandaşlarımızın Ankara ya da Bursa yollarına düşmesine sebep olacak hem zaman hem de para kaybına yol açacaktır. Bu tutum Eskişehir’i önemsizleştirmekte ve Eskişehir halkını mağdur etmektedir. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda ‘bölgelerin coğrafi durumları ve iş hacmi göz önünde tutularak’ denilmesine rağmen, Eskişehir’de Bölge İdare Mahkemesinin kaldırılması ve Bölge Adliye Mahkemesi kurulması kararı alınmaması kentimizin sahip olduğu ekonomik potansiyelin göz ardı edilmesi anlamına gelmektedir. Bu alınan karar ile Eskişehir’e verilen değer azaltılmaktadır. Bunun hem ekonomik hem de istihdam açısından kaybı olacaktır. Eskişehir’de bulunan Bölge İdare Mahkemesinin Bursa’ya taşınmayarak ilimizde kalması ve Eskişehir’e Bölge Adliye Mahkemesi kurularak Eskişehir’in mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir” diye belirtti.
“BU KONUNUN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Çakırözer açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;
“Eskişehir Baromuzun Başkanı Av. Rıza Öztekin’in bu konuda biz milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Eskişehir bileşenlerine yaptığı son derece önemli çağrıya kendi adıma tüm gücümle destek vermeye hazırım. Bu görüşümü Sayın Öztekin’e de bizzat ilettim. Dün parti meclisi üyemiz ve Eskişehir milletvekilimiz Prof. Dr. Gaye Usluer, bu konudaki görüşlerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Ben de konunun yakın takipçisi olacağımızı ve Eskişehirimiz’i etkisizleştirmeye yönelik bu haksız tutumun giderilerek, hemşehrilerimizin mağduriyetinin engellenmesi için tüm gayretimizi ortaya koyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım.”
KAYNAK: esgazete.com

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA