SON DAKİKA

Haberertesi

UTANÇ DERGİSİNİ TBMM’DE DAĞITTILAR

UTANÇ DERGİSİNİ TBMM’DE DAĞITTILAR
Bu haber 08 Nisan 2016 - 8:15 'de eklendi ve 270 views kez görüntülendi.

ATATÜRK’E DİKTATÖR DİYEN DERGİ MİLLETVEKİLLERİNE DAĞITILDI
Tarih ve Gündem adlı dergi Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı dönemini “Diktatörlük” olarak yorumladı.
CHP’Lİ MAHMUT TANAL KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI.
Skandal uygulamayı yazılı bir önerge ile TBMM Başkanına ileten CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, söz konusu derginin dağıtımına kimlerin izin verdiğini de sordu.
İşte o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıda belirtilen sorularımın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince saygıyla arz ederim.

Av. Mahmut TANAL
İstanbul Milletvekili

​“Tarih ve Gündem” isimli derginin ilk sayısı Nisan 2016 tarihinde T.B.M.M. İçerisinde Milletvekillerine dağıtılmıştır.
​Dergide Atatürk ile ilgili olarak; “Başkan” ve “Diktatör” ifadeleri ve örnekleri yer almıştır.
​Bu bağlamda;
1 – TBMM İçerisinde dağıtılan yayınlar kontrol edilmekte midir? Ediliyorsa Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e bahsi geçen ifadelerin yer aldığı derginin dağıtılmasına kimler izin vermiştir?
2 – Bahsi geçen derginin ilk sayısının olması ve dergi konusunun “başkanlık” ile ilgili konuda yayınlanması tesadüf müdür?
3 – “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek demokrasiyi ve parlamenter sistemi ülkemize özgürlükler ile kazandıran ülkemiz kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e yapılan bu hakaretlerle ilgili ne yapmayı düşünmektesiniz?
4 – Bahsi geçen derginin sponsorları kimlerdir? Dergi sahibi ve yazı işleri kurulunda yer alan isimlerin herhangi bir dernek ya da siyasi parti ile bağları bulunmakta mıdır?
5 – Atatürk’e “başkan” ve “diktatör” iftirasını ve hakaretini içeren bu derginin dağıtılmasını sağlayan kişiler kimlerdir? Bu kişiler ile ilgili soruşturma açmayı düşünmekte misiniz?
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA