SON DAKİKA

Haberertesi

UĞUR YILDIRIM’DAN 12 EYLÜL MESAJI

UĞUR YILDIRIM’DAN 12 EYLÜL MESAJI
Bu haber 13 Eylül 2016 - 8:59 'de eklendi ve 515 views kez görüntülendi.

CHP KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI UĞUR YILDIRIM 12 EYLÜL FAŞİST DARBESİNİ DEĞERLENDİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka ilçe başkanı Uğur Yıldırım yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül askeri darbesinin 36. Yıldönümünü değerlendirdi.
İşte o açıklama:
“12 EYLÜL ASKERİ DARBESİNDEN 15 TEMMUZ’A”
Bundan tam 36 yıl önce, 12 Eylül 1980’de ordu iktidara el koyduğunda, Cemaat’in Sızıntı adlı dergisinde Fethullah Gülen imzasıyla yayınlanan yazıda şöyle deniliyordu:
“FETHULLAH GÜLEN’DEN DARBEYE ALKIŞ”
“Ve işte şimdi, bin bir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tulûu (ışığı) saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekâsına alâmet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe, istihâlelerin (dönüşüm) son kertesine varabilmesi dileğimizi arz ediyoruz.”
“CHP DÜN DE, BUGÜN DE DARBELERİN KARŞISINDA OLMUŞTUR”
CHP olarak geçmişte ve bugün darbelere karşı çıktık çıkmaya da devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki darbeler her zaman demokrat ve devrimci duruşu olan yurttaşlara karşı gerici ve faşist unsurlar tarafından gerçekleştirilmiştir. Bedelini herzaman bizler ödedik.Geçmiste darbe çığırtkanlığı yapanlar 15 temmuzda devleti ele geçirmek için darbeye teşebbüs etmişlerdir.
12 Eylül Faşist cuntası tarafından gerçekleştirilen darbenin yıldönümünde tüm devrim şehitlerini saygı ve rahmetle anıyorum.
Ecz.UĞUR YILDIRIM
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı

image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA