SON DAKİKA

Haberertesi

TEPEBAŞI’NDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

TEPEBAŞI’NDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Bu haber 23 Kasım 2015 - 21:58 'de eklendi ve 354 views kez görüntülendi.

BAŞKAN AHMET ATAÇ ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI
Eskişehir Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, yayımnladığı mesajda şunları ifade etti.
“1928’DEN GÜNÜMÜZE”
“24 Kasım, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928’de “Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni” unvanını aldığı tarihtir. Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüyle, geleceğin toplumunu oluşturacak bireyin eğitiminde öğretmenin önemini vurgulamaktadır.”
“ÜLKEMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI”
“Türkiye’de 1 Kasım 1928’de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar yapmak amacıyla gerçekleşen eğitim seferberliği için kurulmuş Millet Mektepleri, ilk önemli eğitim kurumlarıydı. Öğretmenlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesi de, genel olarak eğitim alanındaki koşulların ve özel olarak da öğretmenlerin koşullarının iyileştirilmesinden geçmektedir.”
“ÖĞRETMENLERİMİZİN VE ÖĞRETMEN ADAYLARININ SORUNLARI…”
Atanamayan öğretmenlerin on binlere ulaşan sayısı, bu alanda önemli bir sıkıntıyı oluşturmaktadır. Eğitim alanında günü kurtarmaya yönelik uygulamalar, çağdaş, lâik ve bilimsel bir eğitimin verilmesini mümkün kılmamaktadır. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, sevginin, fedakârlığın simgesi olan öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın sorunlarının çözüldüğü, atamalarının yapıldığı günlere bir an evvel ulaşırız. Tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlar ve esenlikler dilerken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA