SON DAKİKA

Haberertesi

TAŞERON KÖLELİĞİNİN ACI SONUCU

TAŞERON KÖLELİĞİNİN ACI SONUCU
Bu haber 11 Aralık 2015 - 14:39 'de eklendi ve 386 views kez görüntülendi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BARIŞ YARKADAŞ İKİ AYDIR MAAŞ ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLERİNİ DİNLEDİ
Kartal Adliyesi’nde çalışan ve iki aydır maaş alamayan işçi kadının sözleri duyanları ağlattı.
EMEKÇİ KADININ 2 TL İSYANI
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kartal Adliyesi’nde çalışan ve iki aydır maaş alamayan işçileri ziyaret etti. 40 yaşındaki kadın işçi “Barış Bey bu soruna bir çözüm bulun. 2 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. Çocuğum sabahleyin cebindeki 2 lirayı bana getirdi ve ‘anne sen maaş almıyorsun bu para sende dursun’ dedi. Yeter artık Türkiye sesimizi duysun” şeklinde konuştu. İşçi kadının sözleri konuşmaya şahit olan herkesi ağlattı.
“TAŞERON SİSTEMİ TÜRKİYE’NİN AYIBIDIR”
Sabah saatlerinde Kartal Adliyesi’ne gelen ve maaşlarını alamayan taşeron işçilere destek veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, işçilerin sorunlarını dinledi. Yarkadaş işçilerle sohbetin ardından kürsüye çıkarak “Taşeron sistemi Türkiye’nin ayıbıdır. Bu sistem geri kalmış, çağdışı bir sistemdir” dedi.
YARKADAŞ, ADALET BAKANINA SORACAK
Yarkadaş konuşmasına şöyle devam etti: “Her gazeteci gibi yolum bu adliyeden defalarca geçti. Tam 46 kez bu adliyenin koridorlarında yargılandım ve hala da yargılandığım davalar sürüyor. Siz adliye emekçilerinin verdiği emeğin ne kadar yüce olduğunu biliyorum, yaklaşık 72 gündür maaş alamadığınızı, maaşlarınızın gerekçesiz bir biçimde ödenmediğinden de haberdarım. Sizin neden maaş alamadığınızı, neden ödeme yapılmadığını Adalet Bakanı’na bugün bir soru önergesiyle soracağım. Bu yolla sizin neden maaş alamadığınızı kamuoyunun gündemine taşıyacağım.
TAŞERON SİSTEMİ ÇAĞDIŞI BİR SİSTEMDİR
Yarkadaş, taşeron sisteminin ortadan kaldırılması ve işçilerin kadroya alınması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Umarım önümüzdeki günlerde meclis daha aktif bir şekilde çalışmaya başladığında taşeron işçi ayıbına son verir; tüm işçilerin iş güvenliğine sahip olduğu, işten atılma korkusu yaşamadığı, maaşlarını alıp alamama kaygısı taşımadığı bir düzeni kurabiliriz. Sizden isteğim parti ayrımı gözetmeksizin, hangi partiye oy verirseniz verin bu konuda CHP’ye destek olun. Hep birlikte bu taşeron sistemine son verelim. Zira bu bir kişinin ya da bir partinin sorunu değil, tüm toplumun sorunudur. Taşeron sistemi çağdışı bir sistemdir ve Türkiye’ye yakışmamaktadır. 1800’lü yıllarda bile bu denli geri ve çağdışı bir sistem yoktu, o yüzden el birliğiyle bu taşeron sistemine son vermek için hep birlikte mücadele edelim.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA