SON DAKİKA

Haberertesi

TANAL’DAN BAŞBAKAN’A YAS SORUSU

TANAL’DAN BAŞBAKAN’A YAS SORUSU
Bu haber 25 Şubat 2016 - 11:56 'de eklendi ve 315 views kez görüntülendi.

SUUDİ KRALI İÇİN YAS İLAN ETTİNİZ AMA 29 VATANDAŞIMIZ İÇİN NEDEN YAS İLAN ETMEDİNİZ?
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Davutoğlu’na verdiği yazılı soru önergesinde Ankara katliamında kaybettiğimiz 29 yurttaşımız için neden “Yas” ilan edilmediğini çarpıcı bir örnekle sordu.
İşte o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince saygıyla arz ederim. 24.02.2016
Av. Mahmut TANAL
İstanbul Milletvekili

2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu’nun 4. Maddesi’ne göre, yas alameti olarak Türk Bayrağı’nın indirileceği durumlar Başbakanlık tarafından belirlenmektedir.
90 yaşında vefat eden Suudi Kralı için kendi ülkesinde herhangi bir yas ilan edilmezken, 23 Ocak 2015 tarihinde Türkiye, Başbakan kararı ile Suudi Kralı için Milli Yas ilan etmişti.
17 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’nin en güvenli yeri olması gereken Başkent Ankara’da; TBMM’nin, Genelkurmay’ın ve Bakanlıkların ortasında yaşanan terör saldırısı sonrası 28 vatandaşımız elim bir şekilde yaşamını kaybetmiştir. Ancak kamuoyunun tüm beklentilerine rağmen Başbakanlık Milli Yas ilan etmemiştir.
Bu bilgiler ışığında;
1 – 90 yaşındaki Suudi Kralı için yas ilan ederken ölen 28 vatandaşımız için neden yas ilan etmediniz?
2 – 2002 ila 2016 yılının Şubat ayına kadar Milli Yas hangi durumlarda ve kaç günlük süreyle uygulanmıştır?
3 – Sizin için görevi başında şehit olan askerlerimizin, 90 yaşında vefat eden Suudi Kralı kadar önemi ve değeri yok mu?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA