19:12 - SALGINDA GÜNLÜK TABLO
18:43 - UĞURTAN SAYINER TABURCU OLDU
10:28 - İZMİR’DE TEPKİ ÇEKEN YASAK
16:55 - DİSK’TEN AÇIKLAMA “ACIMIZ BÜYÜK”
11:35 - İŞÇİ SINIFININ ACI GÜNÜ
13:45 - CHP’DE 105 BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU
10:59 - AZİZ KOCAOĞLU ADAY OLMAYACAK
09:50 - KILIÇDAROĞLU 04.00’TE KONUŞTU
06:57 - REİNA KATİLİ YAKALANDI
20:18 - BAYKAL’DAN TBMM’DE TARİHİ UYARI
12:04 - CHP’Lİ BAŞKANLAR REİNA’NIN ÖNÜNDE
19:27 - KILIÇDAROĞLU’NA SUİKAST UYARISI
09:33 - KLIÇDAROĞLU’NDAN NET YANITLAR
CUMHURİYET GAZETESİNİN TUTUKLU YAZAR VE YÖNETİCİLERİNİN EŞLERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
Sibel Bahçetepe/Cumhuriyet
‘Güneşli günler göreceğiz’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin 10 tutuklu yazar ve yöneticisinin eşleriyle kahvaltıda buluştu. Selvi Kılıçdaroğlu, “Her OHAL döneminde, Cumhuriyet’e bir çelme takılır ama son olanlar çok farklı. Ama bugünleri de elbirliği ve dayanışma ile aşacağız. Güzel günler, güneşli günler göreceğiz” diye konuştu.
10 YAZAR VE YÖNETİCİNİN EŞLERİ İLE DAYANIŞMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 26 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhuriyet gazetesinin 10 yazar ve yöneticisinin eşleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Selvi Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasına ilişkin “Bugünleri elbirliği ile dayanaşarak aşacağız. Güzel günler, güneşli günler göreceğiz” dedi.
Cağaloğlu’ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Lokali’nde dün gerçekleşen buluşmaya, Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın eşi Adalet Dinamit, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun eşi Eylem Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel’in eşi Nazire Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Önder Çelik’in eşi Semra Çelik, okur temsilcisi Güray Öz’ün eşi Çağlayan Öz, yazar Hakan Kara’nın eşi Sinem Kara, karikatürist Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart, Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın kızı Elif Günay ile eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar katıldı. Selvi Kılıçdaroğlu’na CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları avukat Seher Demirel Tosun, avukat Zeynep Gönenç Parmaksızoğlu ve Şahanım Meter eşlik etti. Selvi Kılıçdaroğlu, 40 yılı aşkın süredir Cumhuriyet okuduğunu belirterek, Cumhuriyet gazetesinin okul olduğunu söyledi.
ÖNEMLİ OLAN SONUÇ ALMAK
Kılıçdaroğlu, gazetenin yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasına ilişkin şunları söyledi: “Söylenecek çok şey var. Aslında hep de söyleniyor. Önemli olan bu söylemlerden sonuç almak. Cumhuriyet’in benim için özel bir yeri var. Çocukluğumdan bu yana okuduğum, çocuklarımın da okuma-yazma ile birlikte okuduğu bir gazete. Cumhuriyet gazetesinin gerçekten okul olduğuna inanıyorum. Şöyle bir bakın gazete tarihine, birçok kişinin muhakkak yolu Cumhuriyet’ten geçmiştir. Cumhuriyet’in yol göstericiliği olmuştur. Her OHAL döneminde, Cumhuriyet gazetesine bir çelme takılır ama son olanlar çok farklı birşey. Cumhuriyet’in yayın politikasından ötürü insanlar sorgulanıyor. Buna kimsenin hakkı yok, buna okuyucusu karar verir. Bütün bunlar üzücü. Ama umudumuzu yitirmiyoruz, bugünleri de elbirliği ve dayanışma ile aşacağız. Güzel günler, güneşli günler göreceğiz.”