SON DAKİKA

Haberertesi

ŞEHİT KUBİLAY GÖRKEMLİ TÖRENLE ANILDI

ŞEHİT KUBİLAY GÖRKEMLİ TÖRENLE ANILDI
Bu haber 24 Aralık 2018 - 6:54 'de eklendi ve 356 views kez görüntülendi.

İZMİR, MENEMENDEYDİ
Cumhuriyet devrimlerinin şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki, gerici yobazlar tarafından katledildikleri Menemen’de binlerce yurttaşın katılımıyla anıldı. Gerici saldırının 88. yıldönümünde ilk olarak resmi törenler gerçekleştirildi. Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının çağırısıyla bir araya gelen yurttaşlar, Kubilay Anıtı’na yürüdü. Sabahın erken saatlerinde Menemen İZBAN İstasyonu’nda bir araya gelen yurttaşlar, soğuk havaya karşın sloganlar ve marşlar eşliğinde Yıldıztepe’nin yolunu tuttu.
İZMİR’E YAKIŞAN KATILIM
Yürüyüşün ardından Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan yurttaşlar, burada Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Prof. Dr. Süheyl Batum ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ın konuşmacı olarak katıldığı “İrticaya Geçit Yok” başlıklı açıkhava toplantısına katıldı.
SÜHEYL BATUM; “UNUTMAMAK NAMUS BORCUMUZDUR”
A7642C4D-F987-448C-A472-E34722A333D9
ADD Genel Başkanı Süheyl Batum, “Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu yana laikliğe açık bir saldırıyla karşılaşıyoruz. Şeyh Said’in gerici ayaklanmasının ardından Menemen’de gerçekleştirilen bu katliam dönemin en önemli gerici saldırılarından biridir. Kubilay ve bekçiler Hasan ve Şevki’yi ders kitaplarından çıkardılar. Unutturmak istiyorlar. Fakat onları hatırlamak ve hatırlatmak bizim namus borcumuzdur. Türkiye’yi gericilere, şeriatçılara ve işbirlikçilere yıktırtmayacağız” dedi.
İL BAŞKANI YÜCEL: “KUBİLAY’IN CUMHURİYET KAVGASI ONURUMUZDUR”
F08B767F-38F5-4BB3-A65F-7BB9A879BC8C
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de konuşmasında “Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşları, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün söylediği gibi, “Cumhuriyet’in hayatiyetini tazeleyen ve kuvvetlendiren” bir simge olarak milletimizin gönlünde ölümsüzleşmiştir. Atatürk’ün başlattığı, Kubilay’ın sürdürdüğü Cumhuriyet kavgası bizim en büyük onurumuz ve en değerli kavgamızdır. Bugün bize düşen 1930’da Kubilay’ın gösterdiği duruşu sergilemektir. Bugün bize düşen, içinde bulunduğumuz vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeden, Cumhuriyeti korumak ve kollamaktır.” dedi.
“KUBİLAY OLMAK, GEREKTİĞİNDE BAŞINI VERMEK AMA ASLA BOYUN EĞMEMEKTİR”
889C56C3-0FD3-492E-862F-47AD498514E3
Resmi törene Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Bedri Serter, CHP ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı. TSK adına konuşan Topçu Yüzbaşı Özhan Oktay, “Kubilay olmak, Cumhuriyet için gerekirse başını vermek ama asla boyun eğmemektir, karanlıklar yerine aydınlığı, dogmaların yerine bilimselliği seçmektir. Dini duyguların sömürülmesi değil, özgürce yaşaması. Atatürk devrimlerini koruyan Cumhuriyet gençliği görev başındadır” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA