SON DAKİKA

Haberertesi

RUS VE TÜRK EMEÇİLERDEN BARIŞ ÇAĞRISI

RUS VE TÜRK EMEÇİLERDEN BARIŞ ÇAĞRISI
Bu haber 26 Kasım 2015 - 18:54 'de eklendi ve 287 views kez görüntülendi.

Rusya Emek Konfederasyonu (KTR) ve DİSK’ten ortak barış çağrısı
Rusya Emek Konfederasyonu (KTR) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ortak bir açıklama yaparak iki ülke arasındaki gelişmelerden endişe duyduklarını belirttiler. KTR Genel Başkanı Boris Kravchenko ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun imzalarıyla yayımlanan açıklamada yükselen gerilimin sadece ölüm ve yoksulluk getireceği söylenirken, sorunun barışçıl yöntemler ile çözülmesi gerektiği vurgulandı.
İşte o ortak Açıklama:
TÜRKİYE VE RUSYA İŞÇİLERİ BARIŞTAN YANADIR
Suriye’de yaşanan gelişmeleri ve uluslararası alana etkilerini kaygı ile takip ediyoruz. Bu gelişmelere bağlı olarak Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler de endişe verici ve tehlikeli bir sürece girmiş bulunuyor.
Bu aşamada Rusya ve Türkiye’den sendikalar olarak ortak bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyoruz.
Türkiye ve Rusya işçileri adına, uluslararası sorunların savaş, şiddet ve ekonomik yaptırımlarla değil, barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana olduğumuzu hatırlatmak isteriz.
KOMŞULUK İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİLMELİDİR
Rusya ve Türkiye işçileri olarak halklarımızın karşı karşıya gelmesinden değil insanlık düşmanı teröristlere karşı toplumsal alanda birlikte mücadele etmesinden yanayız. Çünkü bu mücadele bir insanlık ödevi olduğu kadar uluslararası hukukun da gereğidir.
Her iki ülkenin politikacıları soğuk savaş günlerine dönüşe neden olacak politikalardan titizlikle kaçınmalı ve aksine komşuluk ilişkilerini güçlendirmelidir.
SAVAŞA KARŞI BARIŞ
Çok iyi biliyoruz ki; iki ülke arasındaki siyasal, ekonomik ve sosyal ilişkilerin bozulması, savaş tehdidinin ortaya çıkması öncelikle işçi ailelerini etkileyecektir. Bu gerilim sadece yoksulluk ve ölüm getirecektir.
İşçi hareketi yüzyıllardır olduğu gibi bugün de savaşa karşı barışı ve kardeşliği savunmaktadır.
Rusya, Türkiye ve uluslararası kamuoyuna saygı ile duyuyoruz…
– Rusya Emek Konfederasyonu, KTR
– Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, DİSK

Boris KRAVCHENKO, KTR Genel Başkanı, Rusya
Kani BEKO, DİSK Genel Başkanı, Türkiye

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA