SON DAKİKA

Haberertesi

RECEP GÜRKAN’IN 10 OCAK MESAJI

RECEP GÜRKAN’IN 10 OCAK MESAJI
Bu haber 10 Ocak 2016 - 13:27 'de eklendi ve 284 views kez görüntülendi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, “Demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız medyadır. Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece, gündüz demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU
Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna değinen Gürkan, “Kitlesel haberleşmede en önemli görevlerden birini yürüten gazetecilerin, halkı bilgilendirmek amacıyla verdiği mücadele takdire değerdir. Haber ve bilgi akışının kitlelere ulaştırılması konusunda çok önemli bir misyona sahip olan gazetecilerin çalışma şartlarının bir an önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki; özgür basın Cumhuriyet’in ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biridir.” diye konuştu.

Günümüzde gazetecilere yapılan baskılar ile tutuklu gazetecilerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Gürkan; “Gazetecilere yönelik baskıların olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almadığı, hapislerde yatmadığı; kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri; halkın daha çok gazete ve dergi okuyarak demokrasiye ve Cumhuriyete katkı sağladığı bir Türkiye diliyorum” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA