SON DAKİKA

Haberertesi

ÖZCAN PURÇU’DAN MÜCADELE DERSİ

ÖZCAN PURÇU’DAN MÜCADELE DERSİ
Bu haber 21 Kasım 2015 - 15:42 'de eklendi ve 369 views kez görüntülendi.

KIRMIZI PLAKALI MAKAM ARACIYLA İLK OLARAK ROMAN ÇADIRLARINA GİDECEK
Naylon çadırlarda başlayan hayat mücadelesinde kırmızı plakalı makama giden hayat öyküsüne kendisi bile inanamayan Purçu, makam aracıyla ilk olarak naylon çadırlarda yaşayanları ziyaret edecek.
AZİM, MÜCADELE VE BAŞARI
Pazartesi günü kırmızı plakalı makam aracına binecek olan Purçu’nun hayatı tam bir dram. Aydın’ın Söke İlçesi’nde, ancak iki yatak konabilen eskidiği için üç ayda bir yenisi kurulan naylon çadırda doğan, tuvalet ve banyonun dışarda olduğu, suyun camiden taşındığı Roman mahallesinde büyüyen Purçu, çadırda mum ışığında sokak lambası altında ders çalıştı, sepet örerek ailesine destek oldu. Ayakkabısı olmadığı için annesinin terlikleriyle okula gitti.
NEREDE BİR ROMAN VARSA ORADA OLDU
“O çamurdan kurtulmam için okumam lazımdı” diyen Purçu, üniversitede kamu yönetimi eğitimi alsa da kaymakam olamadı. Mum ışığında ders çalıştığı yıllara inat, Mersin’de öğrenciler için etüt merkezi açtı, Roman çocukların topladığı kargı ve sazların kadınlar tarafından örülerek şemsiye, sepet ve gölgelik yapıldığı bir atölye kurdu.
Geçimini bunların yanısıra AB projeleri hazırlayarak da sağladı.
YOSUL ÇOCUKLAR BENİ ÖRNEK ALSIN!
Naylon çadırdan kırmızı plakaya giden hayat öyküsüne kendisi bile inanamayan Purçu, makam aracıyla sadece naylon çadırlara gideceğini belirterek, şöyle konuştu:
“Fakirlikle, çaresizlikle, ötekileştirmeyle mücadele ettik. İyi ki mum ışığında ders çalıştım, iyi ki annemin terlikleriyle okula gittim, iyi ki babamın baskısına boyun eğip erken evlenmedim. Romanlar’ın gariban çocukları beni örnek alsın diye kırmızı plakayla naylon çadırlara gideceğim. İnsan isterse herşeyi yapabilir, yeter ki içindeki o gücü hakerete geçirsin. Benim milletvekili olmam CHP’nin Türkiye’ye verdiği ’etnik kökeni ne olursa olsun partimizde yeri var’ mesajıdır. İk kez bir Roman çocuğu kırmızı plakalı arabaya binecek. Annem ve babam duyunca sevinçten ağladı. Türkiye’nin dört yanından ’Benim de çocuğum senin gibi okuyacak’ diyen babalar, anneler arıyor. Beni kırmızı plaka değiştirmez ama ben Roman çocukların kaderini değiştireceğim.” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA